2dA: Digitaliseren, juist met SW-medewerkers

Vrijdag 1 juni 2018

Ze verwerken miljoenen vellen papier per jaar met een vaste club medewerkers. Bijna 90% heeft een SW-indicatie, enkelen komen vanuit de Participatiewet. “En dat is vanwege de kwaliteit”, aldus Wiljan op den Brouw, manager digitalisering van 2dA​.

Het werkt met SW-medewerkers
Wiljan werkt bijna 10 jaar bij dit bedrijf. “Voorheen zat ik in een commerciële sector. Het is niet zo dat ik in eerste instantie bewust voor werken met medewerkers met een SW-indicatie heb gekozen. Maar toen ik ooit begon bij Presikhaaf Bedrijven, besefte ik wel dat er meer is tussen gezond en ziek zijn. Ik moest in het begin best wennen. Dat geef ik eerlijk toe. Maar nu snap ik veel meer en probeer in te spelen op de kwaliteit of talent van iemand. Bij 2dA zijn we allemaal van mening dat elke werknemer een unieke  bijdrage levert  aan onze werkprocessen. Het is het voor mij een heel bewuste keuze om met deze groep mensen te werken. Als mijn team met plezier werkt, dan doe ik dat ook. Sterker nog, ik merk dat ik hierdoor nog gemotiveerder raak. Het werkt!”

Oude nest bevalt
Met een team van ongeveer 25 mensen digitaliseert 2dA iedere dag zorgvuldig de dossiers van vele klanten. Ook het rubriceren van archieven en het toevoegen van zogenoemde metadata behoort tot de werkzaamheden. Wiljan: “Vroeger verzorgde 2dA de ICT (software) voor de afdeling Documentconversie van voormalig Breed. In 2010 nam 2dA Documentconversie inclusief medewerkers over. Toen zaten we nog in een ander pand. We verzorgen voor diverse bedrijven het digitaliseringsproces van archieven. Hoe we dat doen, hangt af van de vraag van de klant. Op basis daarvan richten wij het digitale archief in.” 2dA is sinds kort gevestigd aan de Boekweitweg 4 in Nijmegen. “De Boekweitweg bevalt prima,” beaamt Marieke, een van de medewerkers bij 2dA. “Vooral in de pauze is het hartstikke leuk. Ik zie allemaal oude bekenden. Ik werk al acht jaar met documentconversie. Eerst dus bij Breed en nu bij 2dA. We hebben een goed team. Iedereen mag zichzelf zijn. We werken goed samen en er is nooit ruzie. Bovendien mag ik naast de vaste taak ook extra taken doen en dat vind ik leuk!”

2dA
is dé digitaliseringspartner als het draait om doelgericht, vertrouwelijk en toekomstgeschikt digitaliseren van analoge of deels digitale archieven. 2dA ontwikkelt en realiseert in het oog springende digitaliseringtrajecten voor het midden-/grootbedrijf en overheidsinstanties. Met innovaties die het fundament leggen voor uiterst efficiënt archief- en databeheer. 

2dA: Digitaliseren, juist met SW-medewerkers