Zoekt u Talent in de Keuken? Wij zoeken u!

Vrijdag 2 augustus 2019

Er is een groot tekort aan koks in de horeca. Talent in de Keuken is een leerwerkproject waarin we werkzoekenden omscholen tot basiskok niveau twee. Het project heeft vanaf 2018 al twintig gediplomeerde basiskoks opgeleverd in de regio Rijk van Nijmegen. In januari 2020 start een nieuwe groep leerlingen met de opleiding. 

Wij zoeken enthousiaste horecaondernemers die willen meedoen aan het koksproject Talent in de Keuken. Interesse? Neem snel contact op met Carla Latuny via c.latuny@wbrn.nl.

Hoe werkt Talent in de Keuken?

Van werkzoekende naar kandidaat leerling-kok
Voor Talent in de Keuken werven en selecteren we de ‘koks van de toekomst’. Dit doen we samen met onze partners WerkgeversServicepunt en ROC Nijmegen

Matching kandidaat met leerwerkbedrijf horeca
Talent in de Keuken 2019-2020 heeft plaats voor ongeveer vijfentwintig leerling-koks. Maar met alleen leerlingen zijn we er nog niet. We benaderen horecaondernemers in de regio om zich als leerwerkbedrijf aan te melden voor Talent in de Keuken. Onze kandidaten worden via voorselectie en speeddates gematcht aan de deelnemende horecaondernemers.” 

Eerste praktijkervaring in de keuken
Voordat de leerling-koks in dienst komen, doen zij eerst twee tot vier maanden via een proefplaatsing praktijkervaring op in de keuken. Ook volgen zij vakinhoudelijke workshops van coach Eli van der Pluijm. De leerlingen ontvangen tijdens dit voortraject nog geen salaris, wel loopt hun uitkering door. 

Tweejarige opleiding en in dienst
Na een succesvol voortraject komt de leerling-kok in dienst bij de horecaondernemer, voor minimaal drie tot maximaal vier dagen per week. Alle leerling-koks volgen daarnaast één dag per week de BBL-opleiding basiskok 2 op het ROC Nijmegen. Deze opleiding duurt twee jaar. 

Professionele begeleiding
Tijdens het hele leerwerktraject van Talent in de Keuken wordt de leerling begeleid door een praktijkbegeleider van ROC Nijmegen en door coach Eli van der Pluijm. 

Project agenda 

·         Juni tot en met augustus 2019: werving deelnemers
·         September 2019: selectie kandidaten
·         Oktober/november 2019: start project
·         Februari 2020: start 2-jarige opleiding BBL

Zoekt u Talent in de Keuken? Wij zoeken u!