5 vragen over kansen in de beveiligingsbranche

Een vak dat iedereen kan leren, met veel zelfstandigheid, afwisseling en soms wat avontuur. En een diploma dat gegarandeerd tot werk leidt. Klinkt dat je goed in de oren? Dan is een opleiding tot beveiliger misschien wel wat voor jou. Lees hier de antwoorden op 5 veel gestelde vragen over kansen in de beveiligingsbranche.

Hoe word ik beveiliger?
Om beveiliger te worden kun je de mbo 2 opleiding beveiliger volgen. WerkBedrijf Rijk van Nijmegen biedt dat leerwerktraject aan, in samenwerking met ROC diensten. Met het diploma kun je in de volle breedte van het beveiligingsvak aan de slag.

Is beveiliger worden iets voor mij?
Iedereen kan beveiliger worden, als je maar wil. Door een maatwerktraject zorgen we dat het niveau van de opleiding voor bijna iedereen haalbaar is. Je vooropleiding is niet belangrijk. Wat we wel belangrijk vinden is motivatie en dat je verantwoordelijkheid neemt. Je moet de Nederlandse taal goed beheersen en communicatief vaardig zijn. En je mag niet met de politie in aanraking zijn geweest. Heb je interesse in de opleiding, dan volgt er eerst een voorselectie om te kijken of het bij je past.

Ik ben niet groot en sterk, kan ik dan wel beveiliger worden?
Groot en sterk zijn is geen voorwaarde om beveiliger te kunnen worden. Sterker nog, met goede communicatie kom je veel verder dan met spierballen. Je leert tijdens de opleiding hoe je je in (conflict)situaties kunt opstellen, zodat de kans op escalatie heel klein is. 

Hoe ziet de opleiding eruit?
Deze mbo 2 opleiding duurt tussen de 6 en 8 maanden, afhankelijk van het traject dat voor jou wordt opgesteld. Je gaat 1 dag per week naar school in Nijmegen of volgt online onderwijs. 3 of 4 dagen in de week leer je het vak in de praktijk bij je stagebedrijf.

Hoe groot is de kans op een baan?
Heb je je diploma eenmaal op zak, dan kun je direct aan het werk. De vraag naar beveiligers is groot, dus is er altijd een werkplek die bij jou past.

Meer informatie vind je op de website van Roc diensten.

5 vragen over kansen in de beveiligingsbranche
Marloes  Boonman

Wil je meer weten of je aanmelden? Neem dan contact op met

Marloes Boonman