Prode

“Alles wat we in onze mensen investeren, krijgen we dubbel en dwars terug. Daar geloven we heilig in.” Aldus Sander en Barbera Koopsen (oprichters van Prode). Via het project WaalbrugWire kunnen werkzoekenden met een ICT achtergrond zich verder ontwikkelen en nieuwe ervaring opdoen. Ook Prode biedt leerwerkplekken aan voor deze werkzoekenden. En dat werpt zijn vruchten af!

Sterke merken
Barbera en Sander Koopsen richtten in 2007 online marketingbureau Prode op. Hun doel? Werken aan sterke online merken. En dat doen ze inmiddels met twaalf werknemers, veel vakkundigheid, passie en een sociaal hart. Want, zeggen ze: “Iedereen verdient een kans!”

ICT Platform | project WaalbrugWire
De eerste zaadjes werden al een paar jaar geleden bij Sander geplant.  Na  netwerkbijeenkomsten van het ION (het Inclusief Ondernemers Netwerk) en het ICT Platform was Sander om. WerkBedrijf is als initiator gestart met het ICT Platform, om vraag en aanbod in de ICT branche beter op elkaar af te stemmen. Via het ICT Platform is WaalbrugWire ontstaan. Mensen in het WaalbrugWire project kunnen stage lopen bij o.a. Prode en doen hier ervaring op met websites maken, online marketing en webredactie.

De juiste match
Het succes staat of valt met een goede match tussen kandidaat en bedrijf. Sander en Barbera spraken daarom een aantal kandidaten om te bepalen wie bij Prode zou passen. De keuze was niet makkelijk. Sander: ”Ik gun ze allemaal de kans op een mooie toekomst.” Rabia Yücel (consulent bedrijfsdienstverlening bij WerkBedrijf) begrijpt dat helemaal: ”Met wat extra ondersteuning kunnen ze uitgroeien tot volwaardige werknemers. Maar dan moeten ze wel de kans krijgen.”

Volwaardig meedraaien
Eind 2017 zijn twee mensen gestart op een leerwerkplek. Sander: ”We bieden ze een leerwerkplek aan van een half jaar. In dat half jaar draaien ze volwaardig mee in het bedrijf. Ze verbreden hun ICT-kennis en -vaardigheden. Maar minstens zo belangrijk is dat ze leren hoe het eraan toe gaat op de werkvloer en hoe het functioneert in een team. We proberen ze klaar te stomen voor een betaalde functie bij een passend bedrijf. Soms kan dat binnen Prode, anders daarbuiten.“

Teamwork
De kandidaten pakken het goed op binnen Prode. Barbera: ”Ik zie het ook echt als mijn missie om dit te laten slagen. Natuurlijk kost de begeleiding tijd, maar dat geldt voor iedere medewerker. En ik geloof dat we terugkrijgen wat we in onze mensen investeren. Een belangrijke reden dat het zo goed gaat, is de bereidwilligheid van ons team.” Sander vult aan: ”Want het vraagt best iets van het team: geduld, flexibiliteit en tijd. Ik ben heel trots om te zien hoe ze dat oppakken.” Rabia: “En mocht het nodig zijn, kan WerkBedrijf op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld door het inzetten van een jobcoach.”

Gouden combinatie
De samenwerking met WerkBedrijf verloopt soepel. Rabia: ”De bereidwilligheid die ik bij Prode ervaar is heel prettig. En we leren elkaar steeds beter kennen.” Sander: “Het project WaalbrugWire is een gouden combinatie tussen overheid, onderwijs en ondernemers. Dit maakt dingen mogelijk, die anders niet kunnen. Ik zie het dan ook als een missie om andere ondernemers te stimuleren: geef ook eens mensen een kans, die op het eerste gezicht niet 100% voldoen aan je eisen. Je zult verrast worden!”

Prode

Wilt u ook een een mooie combi worden? mail ons maak een afspraak