Uitkering aanvragen

Heeft u geen werk en te weinig inkomen om van te leven? Dan komt u misschien in aanmerking voor een uitkering volgens de Participatiewet. U vraagt deze uitkering aan in de gemeente waar u woont. Een overzicht van de gemeenten vindt u onderaan deze pagina

Bent u jonger dan 27 jaar?

Dan vraagt u de uitkering aan bij WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Wilt u een uitkering aanvragen en bent u jonger dan 27 jaar? Maak een afspraak.
Let op: als u tussen de 18 en 27 jaar oud bent en een uitkering aanvraagt, dan doorloopt u eerst een verplichte zoekperiode die 4 weken duurt. In de zoekperiode zet u zich maximaal in voor het zoeken naar een opleiding of werk. De zoekperiode gaat in na datum melding bij WerkBedrijf.

Bent u ouder dan 27 jaar?

Dan kunt u uw uitkering bij uw gemeente aanvragen. Voor meer informatie over het aanvragen van een uitkering kunt u bellen met onderstaande telefoonnummers of kijken op de website van uw gemeente:

Belangrijk
Het is belangrijk dat u zich inschrijft als werkzoekende bij UWV. Dit kan met uw DigiD via werk.nl. Heeft u geen DigiD? Aanvragen kan via DigiD. Heeft u zelf geen computer? Dan kunt u een computer gebruiken bij de bibliotheek in Nijmegen (Mariënburg 29) of bij WerkBedrijf (Nieuwe Dukenburgseweg 21a).

Meer informatie nodig? bel 024-751 7500 stuur een bericht

WerkBedrijf heeft maatregelen genomen i.v.m. het Coronavirus

Onze dienstverlening gaat digitaal verder. Kijk op onderstaande pagina’s voor meer informatie:

Maatregelen i.v.m. Coronavirus
Measures against Coronavirus
التدابير التي اتخذتها شركة WerkBedrijf و المتعلقة بفيروس كورونا