Heeft u een beperking waardoor u niet kunt werken? Dan kan Op weg naar werk (WMO) (voorheen arbeidsmatige dagbesteding) u misschien op weg helpen.

Wat is dat?

Op weg naar werk (WMO) is werken met begeleiding. De werkplekken zijn divers, zoals horeca, houtbewerking, mode, planten, dierverzorging, multimedia of grafische sector. We houden rekening met wat u wilt en aankunt. U werkt in uw eigen tempo en wordt niet onder druk gezet. Samen met u kijken we wat er mogelijk is. U went (weer) aan een werkritme en krijgt een zinvolle dagbesteding. Misschien lukt het u op termijn wel om betaald werk te krijgen.

Samenwerking

WerkBedrijf verzorgt trajecten Op weg naar werk (WMO) voor de gemeenten Wijchen, Mook en Middelaar, Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Nijmegen en Druten. We werken samen met onder andere: Driestroom, Siza, Pluryn, RIBW Nijmegen & Rivierenland, IrisZorg en Werktedoen. Dat doen we ook met lokale ondernemingen, zoals De Stadsboom, Onder de Bomen en Brood op de Plank. Deze organisaties leveren de werkplekken en verzorgen de begeleiding.

Indicatie

Om voor Op weg naar werk (WMO) in aanmerking te komen heeft u een indicatie nodig. WerkBedrijf beoordeelt deze indicatie. U betaalt geen eigen bijdrage als u een indicatie krijgt.

De mogelijkheden van Op weg naar werk (WMO) in het Rijk van Nijmegen vindt u in het digitaal productenboek.

Aanmelden?

Vul dan dit aanmeldformulier in. U kunt het formulier ook laten invullen door een begeleidende instantie, bijvoorbeeld school, gemeente, buurtteam of een hulpverlenende instantie. Als bijlage bij het aanmeldformulier moet een onderzoeksverslag worden toegevoegd. Dit moet ingevuld worden door een zorgverlenende instantie of een andere professional.

Kunnen wij u verder helpen? bel 024-751 7500 maak een afspraak