Wat is beschut werk?

Een baan waarin je jouw talenten kunt benutten, dat wil iedereen. Maar soms is extra begeleiding of een aanpassing op de werkplek nodig om te kunnen werken. Daarvoor is de indicatie beschut werk. Kom jij voor beschut werk in aanmerking, bijvoorbeeld vanwege een beperking? Dan bekijken we wat jij nodig hebt om te kunnen werken. Je kunt aan de slag met blijvende begeleiding op de werkvloer en misschien een aanpassing op je werkplek. Zo kun jij betaald werk gaan doen en een contract krijgen. Dit kan bij het bedrijf waar je werkt of bij WerkBedrijf. Dat geeft jou zekerheid. Ook is er een jobcoach die jou en je werkgever extra begeleidt.

Beschut werk heeft ook voordelen voor jouw werkgever. Die krijgt een medewerker, voor wie de begeleiding goed is geregeld. Ook zijn er soms extra vergoedingen voor de werkgever mogelijk. Past beschut werk bij jou? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met WerkBedrijf. Dan kijken we samen naar een passende baan voor jou!

Aan het werk

Met een indicatie beschut werk kan WerkBedrijf je helpen om een passende werkplek te vinden. En we bieden je extra begeleiding en mogelijk aanpassingen op de werkplek. Je kunt in dienst komen bij een werkgever. Of je kunt een contract krijgen bij WerkBedrijf. Dan word je gedetacheerd bij een werkgever. In beide gevallen krijg je loon. Bij WerkBedrijf zijn jouw arbeidsvoorwaarden geregeld in de cao Aan de Slag. Kom je in dienst bij een werkgever, dan geldt voor jou de cao van die werkgever.

Samenwerking

WerkBedrijf werkt samen met verschillende werkgevers in de regio. Hier zijn ook werkplekken beschikbaar voor mensen met een indicatie beschut werk. Samen met je consulent kijk je wat voor jou mogelijk is en wat bij jou past. Een overzicht van de actuele vacatures vind je op onze website.

Indicatie

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor een indicatie beschut werk? Dan kun je een beoordeling aanvragen bij UWV. Zij geven daarna advies aan WerkBedrijf. Hierin staat of je alleen in een beschutte werkomgeving kunt werken. Krijg je dat advies, dan zorgt WerkBedrijf voor de indicatie beschut werk.

Meer informatie over beschut werk vind je hier.

Heb je nog vragen? Neem contact op met je consulent of mail naar beschut@wbrn.nl.