Functiecreatie is het creëren van duurzame betaalde banen voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt door het anders en efficiënter inrichten van werk- en bedrijfsprocessen. Met functiecreatie kunt u kostbare tijd winnen, productiviteit verhogen, geld besparen en extra omzet realiseren. Dat moet voor iedere ondernemer als muziek in de oren klinken. Daar komt bij dat samenwerken met WerkBedrijf u sterkt bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wilt u meer weten over functiecreatie?

Heeft u interesse of wilt u meer weten over functiecreatie? Dan komt onze specialist graag bij u langs. Die bespreekt met u de werkwijze, mogelijkheden en andere zaken die u graag wilt weten. Als u gebruik maakt van deze (voor u kosteloze) dienst, starten wij met een bedrijfsscan van de door u gekozen afdeling. Hieruit komt een vrijblijvend advies met mogelijkheden om duurzame functies voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt te creëren. Als u akkoord gaat met dit advies, starten we met de werving van kandidaten.

Welke taken passen bij functiecreatie?

Met functiecreatie analyseren onze specialisten een functie en de processen. Vaak zijn er elementaire taken in een functie, die mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt goed kunnen oppakken. Alleen zitten de taken vaak opgesloten in bestaande functies. Denk bijvoorbeeld in een kantooromgeving aan werkzaamheden als koffie halen, schoonmaaktaken, kopieerwerk, postverwerking en eenvoudige administratieve werkzaamheden. Deze werkzaamheden worden echter niet altijd als zodanig omschreven in de functieprofielen van de bestaande medewerkers. Als u deze taken kunt weghalen en clusteren, dan creëert u een nieuwe werkplek. Het mes snijdt dan aan twee kanten. U belast uw huidige medewerkers minder. Zij komen hierdoor meer toe aan de kerntaken, waarvoor ze zijn aangenomen en ingeschaald. Anderzijds realiseert u zo een duurzame werkplek voor iemand die anders minder kans maakt op de arbeidsmarkt. 

José  Toonen
Kunnen wij u helpen om functies te creeëren? Neem contact op met
José Toonen