Ervaringsdeskundige

16 - 36 uur per week | Nijmegen

Als ervaringsdeskundige bij WerkBedrijf draag je bij aan een inclusieve arbeidsmarkt in de regio Rijk van Nijmegen. De functie van ervaringsdeskundige is nieuw binnen onze organisatie. Dat betekent dat je medeverantwoordelijk bent voor het vormgeven en implementeren van deze rol binnen de organisatie. Dit is een stapsgewijs proces, waarbij het takenpakket eerst gericht is op de uitvoering en zich geleidelijk zal uitbreiden. Je vervult de functie niet alleen, maar samen met je collega-ervaringsdeskundige(n).

Zo werkt 't als ervaringsdeskundige

 • een salaris van maximaal € 4752,- bruto per maand (36 uur);
 • je krijgt ruim 17% Individueel Keuzebudget (IKB);
 • hoeveel uur je gaat werken en op welke dagen bepalen we samen; 
 • een reiskostenvergoeding wanneer je verder dan 10 kilometer van onze locatie woont;
 • de mogelijkheid om hybride te werken en een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je thuis werkt;
 • een pensioenregeling bij het ABP;
 • een jaarcontract via Driessen met optie tot verlenging.

Als ervaringsdeskundige

ondersteun je kandidaten (zo noemen wij onze werkzoekenden) bij hun traject richting (betaald) werk. Ook help je medewerkers uit de sociale voorziening (SW) bij het vergroten van hun welzijn, vitaliteit en werkplezier. Dit kan één op één, samen met de betrokken consulent of in groepsverband. De gesprekken zijn gericht op zelfregie, empowerment en omgaan met (zelf)stigma en schaamte. Op basis van begrip, herkenning en erkenning zorg je dat de kandidaat zich gezien en gehoord voelt. Zo help je je collega’s om een duidelijker en vollediger beeld te vormen van wat de kandidaat nodig heeft om zich te ontwikkelen naar een passende en duurzame werkplek.

Daarnaast zet je je ervaringsdeskundigheid in om de kwaliteit van onze dienstverlening te vergroten, door:

 • het vergroten van de kennis van je collega’s (en op termijn ook van werkgevers) over het herkennen van en omgaan met de diverse problematiek van onze kandidaten. Je organiseert psycho-educatie en deskundigheidsbevordering en bent een sparringpartner.
 • het bevorderen van openheid en een werkklimaat waar waarden als vertrouwen, respect, van elkaar leren en elkaar helpen centraal staan.
 • op organisatieniveau gevraagd en ongevraagd advies te geven over beleid, werkafspraken en werkprocessen. Je reflecteert op onze bestaande dienstverlening en maakt zichtbaar waar deze knelt of onbedoeld belemmerend is.
 • het onderhouden van contacten in relevante netwerken, zoals zorgverleners, belangenorganisaties, cliëntondersteuning en zelfregiecentra.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

Je maakt deel uit van een divers team waarin verschillende collega’s werkzaam zijn: consulenten, jobcoaches en werkcoaches. Daarnaast werk je ook samen met arbeidsdeskundigen, arbeidspsychologen, opleidingskundigen en verschillende collega’s uit de ondersteunende teams. Je wordt aangestuurd door de teammanager. Voor inhoudelijke vragen koppelen we je aan een buddy.

De sfeer binnen het team en de organisatie is informeel. De samenwerking wordt voortdurend opgezocht, je kunt altijd sparren met collega’s. Daarnaast is er ook ruimte om zelf ideeën te initiëren en uit te werken.

Wie zoeken wij?

Als ervaringsdeskundige ben je empathisch en stel je je gelijkwaardig en wederkerig op. Je zet je eigen verhaal en collectieve ervaringskennis op een methodische wijze in. Mondeling kun je je communicatie afstemmen op je gesprekspartner. Daarnaast beschik je over goede schriftelijke communicatieve en digitale vaardigheden. Naast constructief samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines, kun je ook zelfstandig werken. Je zoekt actief naar mogelijkheden om ervaringskennis in te zetten binnen de hele organisatie.

Vanuit je functie maak je je hard voor het kandidatenperspectief, maar kun je ook redeneren vanuit medewerkers- en organisatieperspectief. Je bent in staat verschillende belangen af te wegen en met elkaar te verbinden. Je realiseert je dat je met vooroordelen of stigmatiserende patronen geconfronteerd kunt worden en kunt hiermee omgaan. Ook kun je reflecteren op je eigen beroepsmatig handelen en houd je je eigen deskundigheid op peil. Je hebt oog voor je eigen welbevinden en bent in staat je eigen grenzen te bewaken en hulp in te schakelen als dat nodig is.

We vinden het fijn als je beschikt over:
- HBO werk- en denkniveau;
- werkervaring als ervaringsdeskundige. Een opleiding tot ervaringsdeskundige en inschrijving bij het beroepsregister zijn een pré;
- kennis van de sociale kaart en een netwerk van (professionele) ervaringsdeskundigen in de regio.

We willen dat jij jezelf kan zijn bij ons. We vinden het belangrijk om verschillende leeftijden, kwaliteiten en achtergronden in onze teams hebben. Met verschillende perspectieven kunnen we ons werk beter doen. Voldoe jij niet volledig aan het lijstje hiernaast, maar herken jij jezelf in de eigenschappen en vaardigheden die genoemd zijn in de vacature? Voel je dan welkom om te solliciteren.

Waarom ‘t Werkt bij WerkBedrijf

Maatschappelijke impact en resultaat behalen gaan bij ons hand in hand
We hebben oog voor jouw talenten, wensen en ontwikkeling.
Bij ons kun je jezelf zijn. Zo komt jouw talent echt tot zijn recht.
Natuurlijk zorgen we voor prima arbeidsvoorwaarden.

Marloes over werken bij WerkBedrijf

WerkBedrijf is een mensgerichte organisatie, er wordt echt gekeken naar jou als mens. Ik krijg de ruimte om me te ontwikkelen en de balans tussen werk en privé goed te houden.

Marloes Boonman
Teammanager

In 5 stappen naar jouw nieuwe baan bij WerkBedrijf

1. Sollicitatie
••
2. Uitnodiging
••
3. Gesprekken
••
4. Contract
••
5. Welkom

Is dit jouw droombaan?

Reageer dan via de sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Ramonda Buil (teammanager).

De vacature staat open tot en met 29 maart 2024. Begin april worden de gesprekken gevoerd. 

De gemeente Nijmegen verzorgt voor ons de administratieve ondersteuning van de werving. Daarom ziet het sollicitatieformulier er wat anders uit.

Heb je vragen over werken bij WerkBedrijf?

Bel, mail of app Astrid met al je vragen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Astrid van der Kemp
Projectleider
a.van.der.kemp@wbrn.nl
06-464 064 82

Meer weten over werken bij WerkBedrijf?