Diana op haar plek bij de Stadshopper

In 2023 begon gemeente Nijmegen een proef met het gratis elektrische stadsbusje de Stadshopper. Beleidsadviseur Michelle kwam toen bij WerkBedrijf voor chauffeurs. Ze zocht mensen die niet alleen konden rijden, maar ook gastheer of gastvrouw namens Nijmegen konden zijn. Deze rol bleek perfect voor de 65-jarige Diana. Al dacht ze daar zelf eerst anders over: "Als je me 40 jaar geleden had verteld dat ik chauffeur zou worden, had ik je uitgelachen."

Diana is nu een van de drie vaste chauffeurs van de Stadshopper. Ze werkte 35 jaar lang als filiaalmanager in modewinkels. Maar de laatste jaren nam de werkdruk steeds meer toe, waardoor Diana uiteindelijk thuis kwam te zitten. "Achteraf was dat het beste wat me kon overkomen. Want ik heb mezelf na die moeilijke periode weer teruggevonden.”

Van vrijwillig coördinator tot…

Toen Diana weer aan de slag kon, was betaald werk vinden moeilijk. Ze werd coördinator bij Netwerkgroep 45+, een groep voor en door werkzoekenden. Dat was leuk, maar het was geen betaalde baan. Tijdens de coronacrisis kon Diana online contactonderzoek gaan doen. Ze greep deze kans met beide handen en leerde met de computer werken. Haar teamleider was erg tevreden. Maar dat werk hield op en daarna zat Diana helaas weer thuis.

 ...chauffeur: het klopt op de bus

WerkBedrijf belde vorig jaar of Diana interesse had in een baan als chauffeur op de Stadshopper. Diana: ”Ik dacht: op een busje rijden, is dat wel iets voor mij? Maar ik besloot het toch een kans te geven. Tot mijn verbazing vind ik het werk geweldig! Het past bij me, vooral het contact met mensen. Ik vertel graag over de mooie plekken van Nijmegen."

Gewaardeerd teamspeler

Michelle voegt toe: "En dat doet ze met het grootste gemak. Diana is erg zelfstandig en denkt actief mee. Ze doet ook de werkplanning voor de Stadshopper. Diana is een volwaardig lid van het team. Haar inzet is belangrijk. Ik ben blij verrast met de manier waarop zij en ook haar collega’s het werk oppakken.” Diana tot slot: “Het afgelopen jaar was een van de mooiste van mijn leven. Alles is op zijn plek gevallen!”

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hop door de stad
De Stadshopper is een gratis elektrisch stadsbusje dat tot en met 1 juli 2024
door de binnenstad van Nijmegen rijdt. Meer informatie: https://www.nijmegen.nl/stadshopper/ 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Diana op haar plek bij de Stadshopper