College van burgemeester en wethouders Nijmegen op bezoek

Donderdag 13 juli 2023


Het college van B&W van Nijmegen kwam onlangs bij ons op werkbezoek. Het was een interactieve bijeenkomst waarin o.a. gesproken werd over onze dienstverlening aan werkzoekenden en ondernemers. Ook Social Return on Investment (SROI) kwam aan bod. Daarnaast gaf dataspecialist 2dA inzicht in hoe zij bepaalde processen aanpassen zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ermee kunnen werken. Wilt u ook in gesprek met ons? Laat het weten via communicatie@wbrn.nl. Wij ontvangen u graag.  

We spraken deze middag over de landelijke en regionale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. En de gevolgen hiervan voor WerkBedrijf in de dienstverlening aan ondernemers en werkzoekenden. Hierbij kwam ook de vorming van één SROI-loket aan bod.

Inclusieve ondernemer 2dA gaf een presentatie waaruit bleek dat mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt veel kunnen, als je maar in mogelijkheden denkt. Het bedrijf ontwikkelde zelf de software voor hun scanprocessen, op zo’n manier dat deze medewerkers mee kunnen doen op de reguliere arbeidsmarkt. Software die overigens mede is ontwikkeld door mensen met een arbeidsbeperking. Een goed voorbeeld van denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Daarnaast spraken we uitgebreid over het ontwikkelen, bemiddelen en begeleiden van kandidaten. Hierbij zoomden we in op onze samenwerkingen met ROC, de HAN en de Radboud Universiteit.  We bieden - op initiatief van het onderwijs - begeleiding aan scholieren/studenten die vast dreigen te lopen.

Praktische links Meer informatie over bovenstaande onderwerpen kunt u vinden op:

https://www.werkbedrijfrvn.nl/ondernemer/hoe-werken-wij 
https://www.werkbedrijfrvn.nl/sroi
https://www.werkbedrijfrvn.nl/jongeren
Animatie dienstverlening WerkBedrijf

 

College van burgemeester en wethouders Nijmegen op bezoek