Esther Ceelen nieuw bestuurslid ION

Donderdag 9 juni 2022

Esther Ceelen, directeur Cuppens +zn, is in juni toegetreden tot het bestuur van het Inclusief Ondernemers Netwerk (ION). Zij vervangt vertrekkend bestuurslid Bart de Bruin. ION-voorzitter Ivo Hermsen: “We betreuren het vertrek van Bart. Zijn brede strategische visie en inbreng gaan we missen. In Esther hebben we een waardige opvolgster gevonden. Als directeur van een bouwbedrijf weet ze als geen ander wat er speelt bij ondernemers. Ze heeft inclusief ondernemen hoog in het vaandel staan en draagt haar kennis en enthousiasme graag over aan de ION-leden.”

Denken in mogelijkheden
Esther (52): “Als directeur bij Cuppens zie ik dat als je mensen helpt met hun situatie en je in mogelijkheden denkt, dat mensen veel meer kunnen en brengen. Eén van de kernwaarden van Cuppens is duurzaam ondernemen. Dat gaat niet alleen over duurzaam bouwen, zeker zo belangrijk is de mens. Cuppens is al jaren lid van ION. En diverse collega’s zijn via WerkBedrijf bij ons begonnen en daar zijn we heel tevreden over. Ik wil graag andere bedrijven laten zien wat er mogelijk is als je niet teveel vanuit beperkingen denkt. Kijken naar kwaliteiten en wat er wél kan, levert zoveel meer op.”

Vragen uit de praktijk
“Inclusief ondernemen is een belangrijk thema voor mij. Daarom past de rol van ION-bestuurslid me goed. Ik wil niet alleen aan de zijlijn kijken wat er gebeurd, maar daar ook zelf een bijdrage aan leveren. Vanuit ION kunnen we nog meer impact maken door kennisdeling met ondernemers. Wat houdt inclusief ondernemen in, wat komt er allemaal bij kijken, welke wegen kun je bewandelen, welke ondersteuning is er mogelijk .. allemaal vragen die, terecht, bij ondernemers leven. Door een kijkje in de keuken bij andere bedrijven kunnen we daar antwoord op geven. Ik zie dus nog mooie kansen voor ION. Samen met collega-bestuurders Leonie Kersten, Henny van Benthem, Rens Kezer en Ivo Hermsen -en natuurlijk met al onze leden – zet ik me in voor onze gezamenlijke missie: een inclusieve arbeidsmarkt.”

Over ION
Het Inclusief Ondernemers Netwerk, kortweg ION, werkt aan meer werk voor mensen met arbeidsbeperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. ION wil inclusieve ondernemers verbinden, versterken en zichtbaar maken. We stimuleren inclusief ondernemen en organiseren jaarlijks verschillende bijeenkomsten. ION is een zakelijk netwerk van ruim 100 ondernemers.


Esther Ceelen nieuw bestuurslid ION