BliXem-bezoek

Hoe ziet een Op weg naar werk-traject (voorheen arbeidsmatige dagbesteding) eruit? Voor wie is dit traject geschikt en wat brengt het hen? En, hoe werkt dit in de praktijk? Dat laten we wethouder Petra Molenaar zien door gezamenlijk op werkbezoek te gaan bij verschillende relaties van WerkBedrijf. Zo bezochten we o.a. het Voedselbos Arbres, ICT maatwerk, Stadsboom en de Filmschool. Maandag 1 november was BliXem aan de beurt.

BliXem, een maatschappelijke onderneming van Pluryn, is een bedrijf met een eetcafé, cadeauwinkel en catering. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij BliXem de kans om werkervaring op te doen. Ter voorbereiding op een reguliere baan. Als opleidingsstage. Of in het kader van een Op weg naar werk traject. Diverse mensen hebben hier via WerkBedrijf inmiddels een fijne werkplek gevonden.

Arbeidscoach Bo: “Een Op weg naar werk traject kan voor mensen een (volgende) stap naar werk of school betekenen. Iedereen in dit traject heeft een ondersteuningsbehoefte, maar de achtergrond en leerdoelen zijn heel verschillend. We kijken echt naar de persoon, zijn ambities en talenten en ontwikkelmogelijkheden. De een kan uiteindelijk doorstromen naar betaald werk, voor anderen is dat (nog) niet haalbaar en zoeken we naar andere mogelijkheden. Het is echt maatwerk.”

 Wethouder Molenaar ging uitgebreid in gesprek met Bo, nam letterlijk een kijkje in de keuken en sprak met medewerkers over hun werk. De prachtige zaak, de positiviteit en motivatie van de werknemers en de betrokkenheid van de begeleiders maakten indruk.