Talent in het Groen Kevin nadert de eindstreep

In september 2019 startte Kevin (30) met het opleidingstraject Talent in het Groen. Hij werkt al ruim 6 jaar bij de groenvoorziening van Dar. De hoogste tijd, zo vindt hij, om een diploma te behalen. Bij Talent in het Groen krijgen de deelnemers een opleiding tot medewerker hovenier niveau 2.  Kevin combineert vier dagen werken met 1 dag school. Stilzitten in de schoolbanken vindt hij niet makkelijk, maar hij houdt vol. “Ik wil dat diploma gewoon halen, het laat toch zien dat ik vakbekwaam ben.” 

Praktijk en theorie
“Bij Dar werk ik in de groenvoorziening. Snoeien, schoffelen, maaien … alles wat met groen te maken heeft eigenlijk. Dat doe ik al ruim 6 jaar. Via een collega hoorde ik over het project Talent in het Groen. De mogelijkheid om een niveau 2 diploma te halen, dat wilde ik ook. Het is belangrijk voor mijn toekomst, zo’n papiertje. Gelukkig vond mijn werkcoach dat ook en kon ik deelnemen. Normaal werk ik 5 dagen in de week. Nu vier en ga ik één dag in de week naar school. Daar krijgen we praktijklessen en theorie. We krijgen onder andere rekenen, Nederlands, plantenkennis en theorie over groenonderhoud. Plantenkennis vind ik het moeilijkste vak, al die Latijnse plantennamen die je moet onthouden. Sowieso vind ik het soms best lastig hoor, op school. Stilzitten is niks voor mij. In het begin had ik ’s avonds ook echt hoofdpijn. Nu kan ik iets meer pauze nemen en gaat het stukken beter. Maar de praktijk ligt me het beste.” 

Groeien in het groen
“Ik vind werken in het groen leuk, omdat het lekker buiten is en het is gezellig met mijn collega’s. Het knippen van heggen vind ik het allerleukst. Je ziet dan gelijk het resultaat van je werk. Natuurlijk is het best wel aanpoten, dat is zeker in het begin best wennen. Door mijn ziekte kan ik fysiek niet alles, maar daar houdt mijn voorman goed rekening mee. Ik wil graag verder groeien in het groen. Als ik dit diploma heb, ga ik misschien nog wel voor de niveau 3 opleiding. Die heb ik nodig als ik mijn grote droom wil waarmaken: voor mezelf beginnen in het groen. Maar eerst maar eens dit papiertje halen over een paar weken.  Ik ben er in ieder geval klaar voor.” 

Over Talent in het Groen
In het project Talent in het Groen leiden we deelnemers op tot medewerker hovenier niveau 2. Het is een verkorte opleiding van één jaar mét betaald werk. Deelnemers gaan 3 of 4 dagen in de week aan het werk en 1 dag in de week naar school. In september 2020 start de opleiding weer. 

Talent in het Groen Kevin nadert de eindstreep
Angelique  Beekhuis

Neem voor meer informatie contact op met

Angelique Beekhuis