Mooie combi toch. Henk & Robert

Henk van Empel, ervaringsdeskundige psychiatrie Rijnstate ziekenhuis en Robert Vermeij, consulent WerkBedrijf Rijk van Nijmegen

Komt goed
Sinds een paar maanden werkt Henk van Empel via WerkBedrijf als ervaringsdeskundige op de afdeling psychiatrie van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Daar gaat hij met patiënten in gesprek, over hun ervaringen en ook over zichzelf. Als geen ander weet Henk hoe belangrijk het is dat iemand tegen je zegt: “Het komt weer goed.”

Oude en nieuwe klik
Henk: “Ik ben 35 jaar verslaafd geweest aan verschillende middelen. In 2015 vond ik het genoeg en heb ik me 3 maanden laten opnemen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Terug in Nederland volgde nog een lange periode met verschillende therapieën. Toen ik eraan toe was, kwam ik in contact met Robert Vermeij van WerkBedrijf.” Robert vult aan: “We kennen elkaar nog uit de tijd dat ik voor Randstad werkte. Daar ontmoette ik Henk als machineoperator leidinggevende in de productie. Toen al hadden we een goede klik”, vertelt Robert. “Heel bijzonder om hem, zo’n anderhalf jaar geleden, weer tegen te komen bij WerkBedrijf, nu in mijn rol als consulent.” 

Opleiding, stage, werk
“Toen ik bij WerkBedrijf kwam, was ik nog niet de Henk die ik nu ben. Robert heeft me vertrouwen, tijd en ruimte gegeven. Hij heeft altijd met me meegedacht en me geholpen met de eenjarige dagopleiding tot ervaringsdeskundige bij Howie the Harp in Arnhem. Maar ook met het krijgen van een stageplaats in ziekenhuis Rijnstate. Via deze stage heb ik nu een baan als ervaringsdeskundige in het behandelteam van de afdeling psychiatrie.”

Vertrouwen
“Zelf weet ik hoe belangrijk het is om vertrouwen te krijgen. Dat vertrouwen gaf Robert me. Nu probeer ik in mijn werk als ervaringsdeskundige mensen die het vertrouwen in zichzelf kwijt zijn dit weer te laten vinden.” Robert: “Henk heeft zijn baan vooral aan zichzelf te danken. Aan zijn eigen inzet en motivatie. Als consulent bij WerkBedrijf heb ik hem daarbij mogen begeleiden. Mooi om te zien dat Henk en ik samen zijn droombaan waar hebben kunnen maken!”  

Mooie combi toch. Henk & Robert

Wilt u ook een een mooie combi worden? mail ons maak een afspraak