Schoolvoorbeeld van betrouwbaarheid en goede werkhouding

“Op deze locatie van Morssinkhof Groep in Malden maken we hoofdzakelijk sierbestrating”, vertelt Raymond Bregonje, assistent locatiemanager. “We produceren voor de particuliere markt, maar bijvoorbeeld ook voor gemeenten.” Op de productielocatie in Malden werken sinds april 2016 drie medewerkers die gedetacheerd zijn vanuit WerkBedrijf. Dit zijn Marcel (57), Michel (50) en Henk (66). “Alle drie hebben ze het goed naar hun zin. En wij zijn erg blij met hun inzet en motivatie.”   

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 
Raymond: “De jongens waren hier al aan het werk toen ik vier jaar geleden begon bij Morssinkhof Groep. Ik denk dat de organisatie ook graag iets voor de maatschappij wil doen. Het is dan mooi dat er een organisatie als WerkBedrijf in de omgeving zit.

Brigitte Nijland, P&O adviseur bij Morssinkhof Groep, vult Raymond aan: “Ik denk dat daar de basis ligt inderdaad. Morssinkhof Groep is een familiebedrijf, dat graag haar sociale karakter wil uitdragen. Daarnaast wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker voor onze klanten. En we zien dat het werkt. Voor Michel, Marcel en Henk, maar zeker ook voor ons. Het bevalt heel goed qua inzet en capaciteit. 

Ieder in z’n kracht
Raymond: “Toen ik hier vier jaar geleden begon kwamen Marcel, Michel en Henk in mijn team. Destijds deden ze veelal hetzelfde werk. Ze pakten stenen in en maakten er pakketjes van. Deze pakketjes zetten ze op een pallet, zodat ze daarna vervoerd konden worden naar de klant. Inmiddels hebben ze ieder een kerntaak. Hierbij is rekening gehouden met hun wensen en kwaliteiten. Wat ze vroeger met z’n drieën deden, doet Henk nu alleen. Marcel repareert vooral pallets. Michel doet vooral het terreinonderhoud. Ook rijdt hij op de heftruck en verricht hij allerlei hand- en spandiensten. Daarnaast zijn er veel werkzaamheden op het terrein die ze tussendoor uitvoeren.”   

Begeleiding op maat
Raymond stuurt Marcel, Michel en Henk op dezelfde manier aan als de andere medewerkers. “Het enige verschil is dat de consulent van WerkBedrijf aansluit bij de beoordelingsgesprekken die we twee keer per jaar voeren. Samen bespreken we dan de dingen die spelen. Of zaken die de jongens zelf aankaarten. Marcel wilde bijvoorbeeld andere werktijden. Dan bespreken we of het in het plaatje past. Wanneer het past geven we goedkeuring. Qua aansturing en werkzaamheden hebben we afgesproken dat alles via mij verloopt. Dit om ruis en onrust te voorkomen. Mijn coaching is vooral op de werkvloer. Ik heb hiervoor ook met succes de Harrie-training gevolgd. Ik spreek bijna iedereen die hier werkt dagelijks. Ik ken de jongens goed. Als er iets aan de hand is, dan merk en zie ik het vaak wel. Dan neem ik ze even apart en praten we er over.”

Een goed arbeidsethos
Henk werkt 2 dagen in de week. Volgend voorjaar gaat hij met pensioen. Brigitte: “Om deze functie weer in te vullen, hebben we ook vacatures bij WerkBedrijf uitstaan. Raymond geeft vaker bij mij aan dat hij zou willen dat iedereen zo in z’n werk zou staan. Vooral qua betrouwbaarheid en werkhouding.” Raymond beaamt dat: “Zeker weten. Ze zijn allemaal erg gemotiveerd, altijd op tijd. En ze houden zich keurig netjes aan de regels. Als er iets is, dan bellen ze altijd. Het zijn fijne collega's en een aanwinst voor de organisatie.” Ook de klik met de andere collega’s is goed. “Dat is het fijne: ze worden door de hele groep hier geaccepteerd. Ze zijn onderdeel van de groep. En zo hoort het”, sluit Raymond af.  

Morssinkhof Groep is een sociaal en groeiend familiebedrijf dat volop in beweging is. Morssinkhof Groep produceert betonnen producten voor de inframarkt. Dit doet Morssinkhof Groep op vijf eigen productielocaties in Hengelo (2x), Hardenberg, Malden en Enter. Morssinkhof Infra, Brinkman baksteencentrum, TuinVisie en Decor Son zijn tevens onderdeel van Morssinkhof Groep.

Schoolvoorbeeld van betrouwbaarheid en goede werkhouding