8 ICT-talenten klaar voor een baan

Woensdag 6 mei 2020

Veel bedrijven hebben moeite om ICT-vacatures in te vullen. De vraag is groot, het aanbod van mensen die een-op-een op een vacature passen klein. Het omscholingsproject ‘Capacity building’ brengt vraag en aanbod in de ICT dichter bij elkaar. Gemotiveerde mensen, die een steuntje in de rug nodig hebben, krijgen een omscholing tot bijvoorbeeld scrummaster, product owner, UX designer, front- of back-end developer. De eerste 8 deelnemers hebben het traject met succes afgerond en staan te trappelen om de arbeidsmarkt op te gaan. En daar kunt u bij helpen!

Actuele kennis en vaardigheden
De 8 deelnemers hebben het afgelopen half jaar hard gewerkt aan hun ontwikkeling. De motivatie was er al, net als affiniteit met ICT. De kans om actuele kennis en vaardigheden op te doen kregen ze bij Capacity building. Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen Stichting BEE-Ideas, UWV Werkgeversservicepunt en WerkBedrijf. Mensen met een relatief korte afstand tot de arbeidsmarkt doen zo relevante werkervaring op om hun kans op een baan te vergroten.

Speuren naar een app
De deelnemers - allemaal met minimaal hbo werk- en denkniveau- werkten het afgelopen half jaar aan de ontwikkeling van de app ‘De speurzoekers in actie’. Ze leerden relevante technieken en werkten volgens de scrum methodiek. De meesten hebben ook nog hun MCSA certificering en/of hun PSMI certificering behaald. Eind april presenteerde de groep de app aan de opdrachtgever, Jasper de Ruiter van De Speurzoekers. Jasper was zeer te spreken over de manier waarop de groep de opdracht heeft aangepakt: “Goede communicatie en afstemming heeft geleid tot een mooie groepssamenwerking.”

Grijp uw kans
De deelnemers zijn klaar voor de arbeidsmarkt! Dus zoekt u programmeurs, UX designers of product owners? Of heeft u  een andere ICT-vacature en wilt u meer weten over deze talenten? Wij kijken graag met u of we een match kunnen maken. Neem contact op met Rabia Yücel van WerkBedrijf, via 06-29601955 of r.yucel@wbrn.nl.   

Foto (boven vlnr): Mannus Bosch, Mark Lijzenga, Jort Breur, Scott Wagemakers.
Foto (onder vlnr): Lies Cuijpers, Joanna Szulcak, Marc Schouwenberg, Stijn Dormans.                              

8 ICT-talenten klaar voor een baan