Loetje: markante Nijmegenaar werkt al 25 jaar bij WerkBedrijf

Wekelijks is hij te zien in de NPO 1 documentaire over de Kolping: de 56-jarige Louie Janssen, oftewel Loetje. Is de markante Nijmegenaar nu bekend in heel Nijmegen en omstreken, bij WerkBedrijf is hij al ruim 25 jaar een bekende verschijning. Hij heeft verschillende banen gehad: in de schoonmaak, als voorman en als wijkbeheerder. Nu werkt hij al 16 jaar als sportparkbeheerder bij gemeente Nijmegen. Louie: “De tijd gaat snel, ruim 25 jaar in dienst bij WerkBedrijf! Ik ben er trots op maar tegelijkertijd vind ik het ook dubbel, want het betekent ook dat ik 25 jaar lang afgekeurd ben.”  

25 jaar in dienst 
In 1994 kwam Loetje in dienst bij WerkBedrijf, destijds nog WNO (Werkvoorziening Nijmegen en omstreken). Voor die tijd werkte hij in de bouw. Een vrije wereld noemt hij het zelf. ‘Ik was altijd druk bezig: werken in de bouw, in het casino en als portier. Daarnaast sportte ik veel: voetballen, judo, schaatsen. Helaas kreeg ik het aan m’n knie en werd ik afgekeurd. Louie: “Opeens zat ik afgekeurd thuis. Voor een druktemaker als mij was dat nogal een grote verandering. Dan kun je twee dingen doen: thuis gaan zitten of proberen er iets van te maken.” 

Stempeltje 
In 1995 ging Louie bij WerkBedrijf aan de slag in de schoonmaak: “Ik had daar geen moeite mee, ik was allang blij dat ik weer aan het werk kon. Ik heb 1 jaar in de schoonmaak gewerkt en toen nog 8 jaar als voorman. Na een tijdje, WNO heette inmiddels Breed, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dus solliciteerde ik bij de gemeente Nijmegen als wijkcentrum beheerder. In het sollicitatiegesprek gaf ik aan dat ik bij Breed werkte. Dat was geen probleem, ze hadden wel meer medewerkers vanuit Breed. Ik heb daardoor ook nooit het gevoel dat ik een ander stempeltje had!” 

Op de tractor 
Nu werkt Louie al 13 jaar als sportbeheerder: “Mijn dag start altijd vroeg, om half 8 stap ik op de tractor en dan rijd ik naar een sportveld. Wij zijn verantwoordelijk voor in totaal 18 sportparken in Nijmegen, van Lent tot Dukenburg en Lindenholt. Ik heb een breed takenpakket, wij doen alles wat er op de sportvelden moet gebeuren. Van bomen snoeien tot aan lampen vervangen en ballennetten knopen. Het werk is dus heel gevarieerd: groen, elektro en technisch onderhoud. Saai is het dus nooit.”  

Loetje: markante Nijmegenaar werkt al 25 jaar bij WerkBedrijf