Realiseer je droombaan!

Hoe maak je je droombaan tot werkelijkheid? WerkBedrijf helpt zijn werkzoekenden daar graag bij. Door ondersteuning, bemiddeling, hulp bij solliciteren, maar ook met trainingen en workshops. Zo bieden we via het Leerwerkloket de workshopreeks ‘Van Wens naar Werkelijkheid’ aan. Loopbaanadviseur Gertjan Kramer vertelt meer over hoe dit je kan helpen je droombaan te krijgen. 

Je wens, bijvoorbeeld die ene droombaan, realiseren ... wie wil dit nou niet? Op welke manier helpt Leerwerkloket Nijmegen mensen daarbij? 
“Het Leerwerkloket biedt de workshopreeks ‘Van Wens naar Werkelijkheid’ aan. Dit zijn drie bijeenkomsten voor iedereen die meer aandacht wil geven aan al een tijd aanwezige wensen. Die wensen gaan allemaal over werk: een overstap naar een andere branche, voor jezelf beginnen of bijvoorbeeld een heel andere functie gaan uitoefenen.” 

 Waarom zijn jullie begonnen met deze workshops?  
“Bij het Leerwerkloket spreken wij veel mensen die geen inspiratie (meer) vinden in hun werk. Dat kost energie, heeft effect op je leven en op je motivatie om te solliciteren. We merken ook dat mensen wensen en verlangens hebben, maar daar vaak niet mee aan de slag durven gaan. Buiten de (veilige) kaders, er zijn obstakels, beren op de weg, kan ik het wel? Dit heeft ons geïnspireerd om deze workshop te ontwikkelen. Zo willen wij een platform bieden om de wens naar de voorgrond te brengen en er aandacht aan te geven.” 

Hoe zien de workshops eruit? 
“Vooraf krijgen de deelnemers de opdracht om hun wens zo scherp mogelijk te formuleren en dit mee te nemen naar de eerste bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst delen de deelnemers hun wensen met elkaar. Ze helpen elkaar belemmerende gedachten om te buigen naar helpende gedachten. Ze steunen elkaar bij het omgaan met beren op de weg. Wij geven tips hoe je om kan gaan met uitstelgedrag. Wij geven ook individuele opdrachten waardoor de deelnemers op hun eigen manier hun wens gaan visualiseren. De rode draad voor de workshopreeks is de Creatiespiraal. Die bestaat uit twaalf stappen die je helpen om je wensen te verwezenlijken.” 

Wat horen jullie terug van deelnemers tijdens de terugkomdag? Wat heeft het ze opgeleverd?
“We horen van deelnemers dat ze het fijn vinden dat het Leerwerkloket onafhankelijk is. De druk is weg, ze durven meer los te komen. Deelnemers ervaren een positieve sfeer waarin ze steun krijgen om met energie verder te werken aan hun ontwikkeling. Veel deelnemers zaten vast in het solliciteren, afwijzingen, geregel met instanties. Door de workshopreeks komen ze weer in beweging, durven ze gericht stappen te nemen richting hun droombaan. Geweldig om na een tijdje terug te horen dat dit ook daadwerkelijk gelukt is!”  

Realiseer je droombaan!

Nieuwsgierig geworden naar de workshops? Mail naar rijkvannijmegen@lerenenwerken.nl voor meer informatie en data.