Eerste succes voor Buddy project Druten

Ondernemers helpen - een-op-een - werkzoekenden uit de Participatiewet om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dat is de insteek van het Drutense Buddy project, dat op 12 oktober van start ging. In het geval van Angelique (41) werkte dat bijzonder goed. Via haar buddy Gert Jan ging ze vrijwilligerswerk doen, vergrootte ze haar sociale netwerk én vond ze een betaalde baan. Angelique: “Ik had nooit verwacht dat het Buddy project me zoveel zou opleveren. Gert Jan heeft me echt een zetje gegeven. Dankzij hem doe ik nu vrijwilligerswerk en heb ik een baan. Daarin kan ik doen wat ik het liefst doe: schoonmaken.”

Buddy babbel
Medio oktober was de eerste kennismaking tussen Angelique en haar buddy Gert Jan. Angelique: “Veel verwachtingen had ik niet van het project. Ik ben graag op mezelf en vind nieuwe dingen vaak spannend. Sinds 6 jaar woon ik in Puiflijk en mijn sociale kring hier was nog niet zo groot. Tijdens de kennismaking trok Gert Jans vlotte babbel me uit mijn schulp. Al snel bleek dat we 2 interesses delen: voetbal en schoonmaak.”

Vrijwillig voetbal
“Tijdens onze tweede afspraak gingen we wandelen. We kletsten over onze liefde voor voetbal. Toen Gert Jan me vroeg of vrijwilligerswerk bij de voetbalclub niets voor mij was, werd ik gelijk enthousiast. Hij zit daar in het bestuur dus kon hij makkelijk dat lijntje leggen. Uit mezelf had ik dat nooit gedurfd, dus ik ben blij met dit zetje in mijn rug. Het is een geweldige manier om meer mensen te leren kennen.”

Schoon werk
“Gert Jan werkt bij een schoonmaakbedrijf. Daar hadden we het al eens over gehad. Ook over het feit dat ik schoonmaken geweldig vind. Ik werkte al eerder in de schoonmaak. Heerlijk, het geeft me rust en je ziet gelijk resultaat van je werk. Bij mijn vorige werkgever kon ik niet genoeg uren maken om uit de uitkering te raken. Dat wil ik namelijk wel graag. Gert Jan was bang dat ik het te snel vond gaan, toen hij de mogelijkheden voor werk bij zijn bedrijf met me besprak. Maar ik zag het juist meteen zitten. Inmiddels ben ik gestart voor 24 uur en heb het erg naar mijn zin. Mijn buddy spreek ik nog geregeld, als kennis, als werkgever en op de voetbalclub.” 

 Aanrader
“Ook zonder de baan was dit project voor mij al meer dan geslaagd. Ik wilde wel stappen zetten, verder gaan, maar wist niet hoe. Het is top dat er iemand echt voor jou is. Je leert nieuwe mensen kennen en wordt op nieuwe mogelijkheden gewezen. Het heeft me, in maar een maand tijd, heel veel gebracht. Ik kan het iedereen aanraden.”

Over het Buddy project
Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gemeente Druten en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen startten daarom op 11 oktober met het Buddy project. Hierin koppelen we Drutense ondernemers aan werkzoekenden die onder de Participatiewet vallen. In de komende maanden zet elke deelnemende ondernemer zich in om de kansen van een werkzoekende op de arbeidsmarkt te vergroten. Samen vullen ze het programma in. Soms gaat het om een eerste stap, soms om het laatste zetje. Naast Angelique en Gert Jan zijn nog vier buddykoppels gestart.  

Eerste succes voor Buddy project Druten

Wilt u meer weten over het Buddy project? Neem dan contact op met