15 statushouders aan het werk bij Oriëntalis

Donderdag 8 maart 2018

WerkBedrijf en Inc4 groep/Maas groep werken al een tijd samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in beweging te brengen.

Deze week staan we stil bij een bijzonder moment: 15 statushouders tekenden in restaurant Le Souk d’Orient hun arbeidsovereenkomst. Zij starten per direct in het restaurant van Museumpark Orientalis als assistent kok of als assistent gastheer/vrouw.

Perfecte match
Aanleiding voor de aanname van nieuw personeel is de opening van een nieuw oriëntaals restaurant in het Museumpark: Le Souk d’Orient. De uitbaters Rob Beernink en Frederik IJsseldijk besloten om samen met statushouders het restaurant een internationaal gezicht te geven, passende bij de uitstraling van het restaurant en bij de maatschappelijke doelstelling van het park. Het Museumpark zocht samenwerking met Maas groep/Inc4 groep, gespecialiseerd in het ontzorgen van werkgevers en in het bieden van kansen voor werknemers. De statushouders krijgen direct een betaald dienstverband van een jaar bij Inc4 Nieuw Werk en worden gedetacheerd bij Le Souk d’Orient.

Twee vliegen in een klap
Judith Claassens, teammanager statushouders WerkBedrijf: “op deze manier slaan we twee vliegen in een klap: we geven statushouders een kans op de arbeidsmarkt en het Museumpark heeft personeel gevonden wat past bij de kleurrijke wereld van het park.”

Lees hier meer.

15 statushouders aan het werk bij Oriëntalis