15 werkzoekenden starten met opleiding Helpende

Vrijdag 10 mei 2019

Deze maand startten 15 kandidaten van WerkBedrijf met de mbo-2 opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn. Zij doen mee aan Werken in de Zorg, een traject waarin werkzoekenden binnen 1,5 jaar worden opgeleid tot Helpende in de zorg. Dit project is een initiatief van WerkBedrijf, ROC Nijmegen en MVO Solutions.

Leren en werken
De kandidaten studeren in BBL-vorm aan het ROC in Nijmegen, waarbij ze leren en werken combineren. In de eerste zes maanden van de opleiding krijgen de leerlingen een leerwerkovereenkomst bij MVO Solutions, met behoud van uitkering. Daarna biedt MVO Solutions ze een jaarcontract.

Tweede lichting
Dit is de tweede groep werkzoekenden die deze BBL-opleiding volgt. Anthony Uijl, consulent bij WerkBedrijf, is vanaf het begin betrokken bij het project: “De resultaten zijn goed. De eerste groep is vorig jaar september gestart en heeft in januari een contract gekregen bij MVO Solutions. Zij verdienen nu zelfstandig een salaris en zijn dus uit de uitkering.”

Ook andere richtingen
WerkBedrijf werkt al langer samen met MVO Solutions. Daarbij kijken ze goed naar de vraag op de arbeidsmarkt en focussen op zogenoemde ‘kansberoepen’. Want naast deze zorgopleiding werken ze samen om werkzoekenden op te leiden tot schilder, logistiek assistent en elektromonteur.

Gemotiveerde kandidaten

Anthony: “Aan de ene kant heb je een grote vraag naar personeel in bepaalde beroepsgroepen en aan de andere kant hebben wij gemotiveerde kandidaten die graag aan de slag willen. Maar soms ontbreekt de ervaring en is er een opleiding nodig. Daarom zijn deze initiatieven zo welkom. Met ZZG zorggroep draaien we een soortgelijk project, maar dan voor de niveau 3-opleiding.”

WerkBedrijf wenst hen veel succes met de opleiding! 


15 werkzoekenden starten met opleiding Helpende