6 statushouders ontvangen diploma Assistent Horeca

Donderdag 20 mei 2021

Gister konden de 6 geslaagden van de opleiding ‘Assistent Horeca’ eindelijk hun mbo-diploma in ontvangst nemen. Al in december hoorden zij dat ze geslaagd waren, maar door de coronamaatregelen was de diploma uitreiking niet eerder mogelijk.

Leren en werken
Het samenwerkingsproject tussen SVO Vakopleiding Food en WerkBedrijf ging in 2019 van start en biedt de leerlingen na een proefperiode een eenjarige betaalde BBL opleiding. Naast het volgen van de lessen, werkten de kandidaten in de horeca en kregen ze extra Nederlandse les in de vaktaal.

Doorzettingsvermogen
Judith Claassens, manager team statushouders bij WerkBedrijf, is vanaf het begin af aan betrokken bij het project. “Het was niet altijd een makkelijke weg. Eerst ging het leerbedrijf failliet en moesten we op zoek naar andere plekken. Door de coronasituatie moest daarna de horeca sluiten. We zijn ontzettend trots op het doorzettingsvermogen van de kandidaten die het nodige mee hebben gemaakt. Niet alleen voor maar ook tijdens dit traject. En op de tomeloze inzet van de docenten John van den Berkmortel (SVO), Hilde Verkuijlen (Mentaaltraining) en consulent van WerkBedrijf Stella Man.

Aan de slag
Na de opleiding kunnen de leerlingen aan het slag als assistent horeca. Of als ze dat willen, doorgaan met hun opleiding op niveau 2. Vier van de zes hebben nog steeds een betaalde baan. Namens WerkBedrijf van harte gefeliciteerd met jullie diploma! 

6 statushouders ontvangen diploma Assistent Horeca