Bijeenkomst 'Praktijkplekken voor nieuwkomers'

Vrijdag 15 september 2023


Voor mensen die nieuw zijn in Nederland is het belangrijk om kennis te maken met de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarom volgen zij de Module Arbeidsmarkt en Participatie bij WerkBedrijf. Ze krijgen een uitgebreide training en gaan aansluitend op een werkplek meedraaien/meekijken om een goed beeld te krijgen van de arbeidsmarkt en waar kansen voor hen liggen. Dit is voor (minimaal) 40 uur verspreid over een periode van 2 tot 3 maanden.

Inmiddels zijn de eerste nieuwkomers bij ons gestart met de training en in november zijn zij klaar voor hun eerste praktijkuren. Wij zijn daarom op zoek naar werkgevers die nieuwkomers een praktijkplek kunnen bieden.

Op 12 oktober organiseren we een bijeenkomst om u verder te informeren over:

·     het hoe en waarom van deze praktijkplek;
·     wat u kunt verwachten als u kandidaten een rondleiding geeft of een werkplek                biedt;
·     wat er van u gevraagd wordt qua begeleiding.

Tijdens de bijeenkomst maakt u kennis met een aantal nieuwkomers die hun eerste ervaringen met de Nederlandse arbeidsmarkt met u delen. Uiteraard is er alle ruimte om uw vragen te stellen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 oktober van 11.30 tot 13.00 bij WerkBedrijf (Nieuwe Dukenburgseweg 21A) en is inclusief lunch. U kunt zich hier aanmelden.

Wij hopen u 12 oktober te mogen ontvangen!

 

Bijeenkomst 'Praktijkplekken voor nieuwkomers'