Cursisten Harrie Helpt-training zeer positief

Donderdag 13 juli 2023


“Interessante, zinvolle training met veel achtergrondinformatie en praktische tools”. “Ik zie dingen nu door een andere bril en kan mijn collega nog beter steunen”. Een greep uit de reacties van de cursisten die de Harrie-Helpt training met een certificaat afsloten. Maar wie is nu die Harrie? Voor wie is de training bedoeld? En wanneer start de volgende training? U leest het hieronder.

Voor wie is de Harrie-Helpt training bedoeld?
Voor werkgevers die iemand met een (arbeids)beperking in dienst hebben of op korte termijn in dienst nemen. De deelnemers zijn mensen die op de werkvloer een collega met een beperking (gaan) begeleiden. Tijdens de training krijgen ze handvatten voor deze begeleiding.

Wie is toch die 'Harrie' uit de 'Harrie training'?
Dat leggen we graag even uit. Stel, in jouw bedrijf start binnenkort een nieuwe medewerker die aan het werkzame leven en de arbeidsvloer moet wennen. Een beetje extra begeleiding komt dan als geroepen. Maar ja, welke collega kan die ondersteuning goed bieden? Een Harrie. Een Harrie? Ja, een Harrie.

Harrie is namelijk de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Harrie is Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Echt een H.A.R.R.I.E. dus.

Iedereen kan een Harrie worden!
Via WerkBedrijf van Nijmegen en onze partner WerkgeversServicepunt (UWV) kunnen 1 of 2 mensen uit jouw bedrijf kosteloos de Harrie training volgen. Tijdens deze tweedaagse training krijgen jouw medewerkers handvatten om een collega met extra ondersteuningsbehoefte te begeleiden. Met informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.

Deze officiële Harrie training wordt al enkele jaren met groot enthousiasme gegeven door CNV Jongeren. En, met goede resultaten. Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans blijkt dat de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd wanneer de werknemer wordt ondersteund door een Harrie.

Trainingsdata
De eerstvolgende training vindt plaats op 6 en 27 september 2023. De laatste training van 2023 is op 25 oktober en 15 november.

Is dit iets voor jouw bedrijf? Meld je dan aan!


Cursisten Harrie Helpt-training zeer positief