Cycloon viert voortzetting contract Gemeente Nijmegen

Maandag 7 augustus 2023

“Vooral te danken aan kwaliteit postbezorgers”


Cycloon viert dat ze ook de komende jaren de postbezorging voor de gemeente Nijmegen mag verzorgen. “Dat we de aanbesteding hebben gewonnen, is vooral te danken aan de kwaliteit van onze postbezorgers” vertelt Thijs Gerritsen, bedrijfsleider bij Cycloon. “Zij zorgen er al jaren voor dat de post goed en op tijd bezorgd wordt. Dat moest natuurlijk gevierd worden!”

“Ons team in Nijmegen bestaat uit zo’n 80 medewerkers die allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt hadden”, gaat Thijs verder. “Ieder heeft zijn eigen rugzakje en gebruiksaanwijzing. Samen zorgen we ervoor dat de post op tijd en goed bezorgd wordt. Het is teamwerk. ”

Thijs Gerritsen, bedrijfsleider Cycloon

Sociale en zakelijk puzzel
Thijs legt uit hoe ze ervoor zorgen dat iedereen een fijne werkdag heeft én dat de post op tijd bezorgd wordt. “Ik vind het fijn om elke dag weer met mijn mensen aan de slag te gaan. Als iemand een keer een slechte dag heeft, dan drinken we een kop koffie en praten we erover. We kijken dan hoe we ervoor kunnen zorgen dat iemand toch weer op pad kan. Soms vragen we een andere postbezorger om een extra stukje wijk mee te nemen. Heel incidenteel stappen we zelf op de fiets. Zo ben je elke dag aan het passen en meten om iedereen weer een fijne werkdag te bezorgen.

En natuurlijk om gewoon de post te bezorgen, want we hebben wel gewoon klanten waarmee we afspraken hebben. Negen van de tien keer is het ‘vandaag aanleveren, morgen bezorgen’. Dáár moeten we ook aan voldoen. Het is iedere dag weer een soort puzzel waarvan de stukjes goed en op tijd in elkaar moeten vallen. Heel leuk werk!”

 

Samenwerking WerkBedrijf
“Onze medewerkers worden ook bijgestaan door een jobcoach en consulenten vanuit WerkBedrijf. Zij werken vanuit ons pand. Dat is zowel voor onze SW-medewerkers als voor mij heel prettig. Ook onze vaste consulent voor de PW-medewerkers is iedere dinsdag op kantoor. Hierdoor zijn de lijntjes kort.”

Contact met klanten
“Ook de lijnen met onze klanten zijn kort. Als het nodig is hebben we dagelijks contact met de postkamer van de gemeente Nijmegen waar we de post ophalen. Als er iets is, dan wordt het meteen opgelost. Dat is voor iedereen het prettigst.”

Social Return On Investment (SROI)
Social Return On Investment is belangrijk in aanbestedingen. Vanzelfsprekend ook bij de aanbesteding van de gemeente Nijmegen. Cycloon vindt dat de bezorgmarkt socialer moet. “Vanuit dit oogpunt is Cycloon 10 jaar geleden ook in Nijmegen gestart. We hebben de postverwerking van het toenmalige Breed overgenomen. Momenteel zijn er ruim 50 mensen met een Wsw-indicatie (Wet sociale werkvoorziening) vanuit WerkBedrijf bij ons gedetacheerd. De meer dan 25 medewerkers met een Participatiewet indicatie zijn of komen voor het eind van dit jaar bij ons in vaste dienst.”

Sociale en duurzame postbezorging
Thijs sluit het interview af met: “Cycloon vindt dat de bezorgmarkt naast socialer ook groener moet. Daarom bezorgen wij de post zoveel mogelijk op de fiets. Kan het echt niet anders? Bijvoorbeeld omdat de afstand te groot is. Dan pakken we een groengasauto. Zo dragen ook onze klanten bij aan zowel hun sociale als duurzame doelen.”


Cycloon viert voortzetting contract Gemeente Nijmegen