Eerste deelnemers van de Banenmotor tekenen contract

Maandag 12 maart 2018

Op 1 maart tekenden Joris Jonkers en Hadi Jalavand, de eerste deelnemers van de ‘Banenmotor voor Installatie & Bouw’, hun arbeidsovereenkomst bij IW Nederland. Joris en Hadi hebben het opleidingstraject succesvol afgerond en werken nu als leerlingmonteur bij Croonwolter&Dros. Het bedrijf is uitermate tevreden over de inzet en kwaliteit van het werk van de mannen en wil hen graag in zich binden. Wij feliciteren Joris en Hadi met de arbeidsovereenkomst en wensen hen veel succes!

De Banenmotor voor Installatie en Bouw
De Banenmotor is een project waarin kandidaten, waaronder ook een groot aantal statushouders in de regio Nijmegen, met een intensief scholingsprogramma als vakman worden opgeleid. De kandidaten leren het vak onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs en leerlingbegeleiders. Ook behalen alle deelnemers hun VCA.

Verschillende branches
Inmiddels zijn 22 kandidaten opgeleid die kunnen starten in verschillende richtingen. Voor een groot aantal van hen is al een werkplek gevonden als installatiemonteur, schilder of timmerman. Binnenkort start weer een nieuwe groep van 25 deelnemers in het opleidingstraject. Binnen twee tot drie maanden zijn deze kandidaten beschikbaar voor de arbeidsmarkt.

Samenwerkingsverband
De Banenmotor is een samenwerkingsinitiatief tussen de opleidingsbedrijven IW Nederland, Schildersvakschool en Bouwmensen én WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en UWV Nijmegen. Ook Vluchtelingenwerk Nijmegen participeert in dit project. Hadi Javaland is ook een van de eerste statushouders die gaat beginnen.

Meer weten?
Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd in één van de kandidaten? Neem dan contact op met Projectleider Anita Friebel. Zij is bereikbaar via 06-54345226 of info@afriebel.nl.

Eerste deelnemers van de Banenmotor tekenen contract