Samenwerking Road2Work@Dar en WerkBedrijf: de opstap naar werk

Dinsdag 9 april 2024

Road2Work@Dar en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen ondertekenden op 3 april een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Een overeenkomst die ervoor zorgt dat medewerkers die langer aan de kant staan weer ‘getraind’ raken in werk en alles wat daarbij hoort. Deze medewerkers komen uit de dienstverlening van WerkBedrijf en worden intensief begeleid op de werkplek door een jobcoach en werkleiders. Uitstromen naar een reguliere baan is het doel: het traject bij Road2Work@Dar biedt zo een belangrijke opstap naar een betaalde baan.

Van beeldscherm tot roze flamingo

Loop je rond op het terrein van Road2Work@Dar in Nijmegen dan zie je letterlijk bakken met werk liggen. Bakken met afgedankte elektronische apparaten. Van oude beeldschermen, koelkasten, kleine huishoudelijke apparaten tot pluche flamingo’s die op een batterij werken: een berg goederen die door ze uit elkaar te halen duurzaam kunnen worden verwerkt. Het is afval dat van de milieu straat van onder andere Dar in Nijmegen komt. Medewerkers van Road2Work@Dar demonteren elektronische producten én stomen zichzelf tegelijk klaar om in een betaalde baan weer blijvend aan de slag te gaan.

Intensieve begeleiding gericht op een baan in de toekomst

In een klein hecht team van werkleiders bij Road2Work@Dar, een jobcoach en vaste ervaren collega’s gaan nieuwe werknemers aan de slag. In drie maanden tijd krijgen zij de kans met intensieve begeleiding toe te werken naar een toekomstige baan. Veilig en netjes werken, leiding accepteren, samenwerken en omgaan met een werkritme zijn onderdelen waaraan wordt gewerkt. De begeleiding is intensief en dat zorgt voor goed perspectief in werk op de lange termijn. Na drie maanden kan een vervolgperiode van maximaal nog eens 3 maanden worden ingezet. Het einddoel is altijd een definitieve werkplek waar een jobcoach en WerkBedrijf de werknemer in begeleiden.

Bouwen aan de toekomst

Het traject is succesvol en op jaarbasis vinden tientallen geplaatste werknemers de weg naar werk terug. Met het verlengen van de samenwerking bouwt men hier verder aan. Met die overtuiging kwam het team van Road2Work@Dar en WerkBedrijf bij elkaar en ondertekenden Directeur Road2work@Dar Bart de Bruin en Rens Kézér namens de Directie van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen de hernieuwde overeenkomst.

 

Fotobijschrift: v.l.n.r. beginnend bovenaan Rens Kézér (Directielid WerkBedrijf), Anita Friebel (Commercieel Manager WerkBedrijf), Bart de Bruin (Directeur Dar en Road2Work@Dar), Ellen Frielink (Coördinator re-integratie bij Dar en Road2Work@Dar), Anne Marie Göbel en Jouke Scherpenhuyzen (Consulenten Bedrijfsdienstverlening WerkBedrijf), Erik Schalk (Directeur Road2Work Nederland), Eric Molenberg (Directeur Road4Work ).

Samenwerking Road2Work@Dar en WerkBedrijf: de opstap naar werk