Kandidaten ontvangen mbo-diploma Assistent Logistiek

Vrijdag 15 februari 2019

Gisteren ontvingen twaalf kandidaten van WerkBedrijf hun Entree-diploma niveau 1 Assistent Logistiek op het ROC in Nijmegen. Zij deden mee aan Werken in de Logistiek, een traject waarin kandidaten binnen één jaar werden opgeleid tot logistiek assistent mét baangarantie. Dit project is een initiatief van WerkBedrijf, ROC Nijmegen en MVO Solutions.

Leren en werken
De kandidaten studeerden in BBL-vorm aan het ROC in Nijmegen, waarbij ze leren en werken combineerden. In de eerste zes maanden van de opleiding liepen de leerlingen vier dagen per week stage en gingen ze een dag per week naar school. Na de stage kregen alle leerlingen een jaarcontact aangeboden door MVO Solutions.

Diploma én een baan
Jeroen Ariëns, consulent bedrijfsdienstverlening bij WerkBedrijf, is vanaf het begin af aan betrokken bij het project. Hij kent de leerlingen inmiddels goed en ziet de groei die zij hebben doorgemaakt. Jeroen: “Het was geen makkelijke weg. Bijna iedereen heeft het even moeilijk gehad. Vier dagen werken en nog een dag naar school was voor sommigen pittig. Maar ze hebben doorgezet. Deze groep heeft nu een diploma én een leuke baan, een fantastisch resultaat. Daar doen we het voor.”

Toekomst
Na de opleiding kunnen de leerlingen aan het werk, of doorleren met een opleiding op niveau 2. Maar de meeste kandidaten gaan het liefst aan de slag in de transport en logistiek. Zij hebben nu een baan bij MVO Solutions, in het magazijn, bij een logistiek centrum of een distributiecentrum.

Namens WerkBedrijf gefeliciteerd met jullie diploma!

Kandidaten ontvangen mbo-diploma Assistent Logistiek