Landelijke stakingsdag SW

Donderdag 8 juni 2023


Vanuit WerkBedrijf Rijk van Nijmegen vertrok woensdag 7 juni een bus met 45 actievoerders uit de sociale werkvoorziening naar Utrecht. Zij nemen deel aan de landelijke actiedag voor een beter loon. Collega’s zwaaiden de actievoerders uit om daarmee steun te betuigen en hen een hart onder de riem te steken.

Ook werknemers die met ondersteuning aan het werk zijn hebben recht op arbeidsvoorwaarden waarmee ze hun huur, gasrekening en dagelijkse boodschappen kunnen betalen. Met die intentie zijn er voor mensen die binnen de wet sociale werkvoorziening of vanuit de Participatiewet met inzet van loonkostensubsidie aan het werk zijn cao’s afgesloten.

Maar... met het huidige arbeidsvoorwaardenpakket en de stijgende inflatie dreigen steeds meer werknemers in de problemen te komen.Terwijl er in veel cao’s een loonsverhoging wordt afgesproken is dit in de cao's voor mensen met een arbeidsbeperking niet het geval.

De Rijksoverheid stelt geen geld beschikbaar om nieuwe afspraken te kunnen maken. WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en brancheorganisatie Cedris steunen deze landelijke actiedag van de vakbonden.


Landelijke stakingsdag SW