Mooie combi: Het Goed en WerkBedrijf

Donderdag 26 oktober 2017

Ontwikkeltrajecten zijn een stap richting regulier werk
WerkBedrijf zet diverse instrumenten in om kandidaten te begeleiden richting werk. Een daarvan is het Ontwikkeltraject. In een ontwikkeltraject werkt een kandidaat een jaar -met behoud van uitkering- bij een bedrijf. Dat is nodig om aan werknemersvaardigheden te werken. Het bedrijf zorgt voor begeleiding op de werkplek, WerkBedrijf houdt de vinger aan de pols. Na uiterlijk een jaar wordt bekeken of de kandidaat een volgende stap kan zetten.

Zelfvertrouwen
Kringloopwarenhuis Het Goed is een van de bedrijven die Ontwikkeltrajecten aanbiedt. “Een laagdrempelige en effectieve manier om mensen te laten wennen aan werk”, aldus Jessica Verhulsdonck, filiaalleider bij vestiging op de Industrieweg. “Je ziet mensen groeien. Ze krijgen zelfvertrouwen, ontdekken wat ze kunnen en willen en wat daarvoor nodig is. Het blijft bijzonder om een bijdrage te mogen leveren aan iemands ontwikkeling”.

Nicole
Nicole Gunterman werkt sinds afgelopen juli Het Goed. Zij zorgt ervoor dat de kleding die binnenkomt wordt gesorteerd en in de winkelrekken gehangen. Daarnaast staat Nicole achter de kassa en helpt ze in de winkel. “Ik vind vooral de afwisseling leuk. Je bent niet alleen met kleding en meubels bezig, maar ook met de klanten. Ik heb ook fijne collega’s.  We zorgen voor elkaar en komen voor elkaar op. Ik voel me hier prettig.”

Dat is een belangrijk aspect van de begeleiding op de werkvloer, vertelt Hanneke Verhoeven, senior consulent bedrijfsdienstverlening bij WerkBedrijf. “De kandidaat moet in een veilige omgeving kunnen leren wat werken inhoudt: op tijd komen, in een team werken, je aan afspraken houden. Meestal zie je kandidaten al in een paar maanden tijd stappen zetten. Na een maand of 7/8 kijken we of ze toe zijn aan een volgende fase.“

Mooie combi
De samenwerking met WerkBedrijf is prettig en constructief, aldus Verhulsdonck. “We hebben korte lijnen en voelen ons samen verantwoordelijk voor de mensen die in een Ontwikkeltraject zitten. Een mooie combinatie dus.”

Mooie combi: Het Goed en WerkBedrijf