Mooie combi toch. Na-Nomi en WerkBedrijf

Dinsdag 15 mei 2018

Op dit moment werken negentien medewerkers van WerkBedrijf bij Na-Nomi. Dit is een dochterorganisatie van logistiek dienstverlener Nabuurs. Die voert verpakkingsactiviteiten uit voor diverse A-merken, detailhandelaren en winkelbedrijven. Marga Bubeck, projectmanager bij Na-Nomi, heeft het afgelopen jaar intensief samengewerkt met Carla Jenniskens, consulent bedrijfsdienstverlening bij WerkBedrijf.

Gemotiveerde medewerkers
Marga: “Op initiatief van Bas Coenen van Na-Nomi en Rob Visser van Rovinij wilden wij als bedrijf een nieuw concept ontwikkelen. De kans op een succesvolle start en het vergroten van duurzame inzetbaarheid van gemotiveerde medewerkers was ons doel daarbij. Dus gemotiveerde mensen aan de slag laten gaan en met diverse leerwerk wegen doorgroeimogelijkheden bieden. Daarom hebben wij contact gezocht met WerkBedrijf. Het was eerst vooral belangrijk om elkaar te leren kennen. Weten wat je van elkaar kunt verwachten en wat je elkaar te bieden hebt. Dit ging, naarmate we langer samenwerkten, steeds beter en we konden sneller schakelen.” 

Een team van 19
Voor Carla zit de sleutel tot de succesvolle samenwerking vooral in de ‘open’ houding van Na-Nomi: “Ze waren bereid om het te proberen en aandacht aan de mensen te geven. Dat zie je terug in de groep: met zijn 19en zijn ze ook echt een team geworden, waar de teamleiders heel fijn mee kunnen werken. Een team dat voor elkaar zorgt en er samen voor gaat. Ze hebben ervaren wat ze terugkrijgen voor het hier werken: een breder netwerk, collegialiteit en – natuurlijk - salaris.” 

Goed kijken aan de poort
“Het is mooi om te zien hoe mensen groeien”, merkt Marga op. “Ze voelen zich verbonden met ons bedrijf, willen graag blijven. Dat kan niet altijd, maar dan kijken we wel samen naar alternatieven. Dat is goed werkgeverschap.” “Onze rol is dat we zorgvuldig kijken aan de poort”, vult Carla aan. “De kandidaat moet bij het bedrijf passen en andersom. Na-Nomi vraagt van mensen dat ze vooral gemotiveerd zijn en bereid om te leren. Een goede basis voor een goede samenwerking. Een mooie combi dus.”

Mooie combi toch. Na-Nomi en WerkBedrijf