Mooie combi: van Raay en WerkBedrijf

Dinsdag 3 oktober 2017

Werken in het groen. Daar is het te doen! 

Het bedrijf Van Raaij Groenverzorging uit Boven-Leeuwen hielp dit jaar twaalf kandidaten van WerkBedrijf aan werk.Tien van hen werken er nog steeds. In de gemeente Beuningen houden zij het onkruid op peil: onkruidbeheersing zoals het officieel heet. Daarnaast ruimen ze zwerfvuil op, legen ze prullenbakken en verrichten ze eenvoudig snoeiwerk in de openbare ruimte. 


Steuntje in de rug 

Voor Maarten van Raaij, die samen met zijn broer en vader het familiebedrijf runt, was het aannemen van deze groep werkzoekenden een weloverwogen stap. “Ik wil mensen een kans geven. Soms hebben zij een tijd thuis gezeten en kunnen ze wel een steuntje in de rug gebruiken. Het is mijn maatschappelijke plicht als ondernemer om hier iets aan te doen.”

Van Raaij Groenverzorging en WerkBedrijf: mooie combi toch 

De samenwerking met WerkBedrijf pakte goed uit. Dankzij de begeleiding van WerkBedrijf en Groen Uitzendburo blijft iedereen erg enthousiast. Ook Van Raaij: “Ik zie dat mensen blij zijn met deze kans en dat ze zich voor 100% inzetten. Het is belangrijk dat je vanaf het begin structuur biedt en vertelt wat je verwacht. Daar staat tegenover dat elke werknemer er bij ons echt bij hoort. En dat we iedereen de kans bieden om verder te komen. Bijvoorbeeld door ze certificaten te laten halen om verder te komen in het groen”.

Mooie combi: van Raay en WerkBedrijf