Radboud Universiteit ontvangt ION-keurmerk

Maandag 26 november 2018

Op 26 november 2018 ontvangt de Radboud Universiteit het keurmerk voor inclusief ondernemerschap. Dit ION-keurmerk verdienen inclusieve organisaties die zich actief inzetten om meer werk voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren. Wilma de Koning, lid college van bestuur, ontving tijdens de bijeenkomst Participatiewet het ION-keurmerk uit handen van ION-bestuurslid Henny van Benthem.

Kansen gunnen
Van Benthem: "Op dit moment werken er ongeveer 20 mensen via WerkBedrijf bij de Radboud Universiteit. Het gaat daarbij om een grote diversiteit aan functies, zoals servicedeskmedewerker, programmeur, archiefmedewerker en facilitair medewerker. Centraal staat dat Radboud Universiteit hen kansen gunt en hun rol als inclusieve organisatie heel serieus neemt. Deze bijeenkomst over de participatiewet is daar een mooi voorbeeld van."

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
De Radboud Universiteit is een internationaal georiënteerde universiteit die tegelijk geworteld wil zijn in de lokale gemeenschap. De Koning: “Scholing en ontwikkeling zijn een uitstekend middel voor emancipatie. Bovendien is inclusiviteit verrijkend voor onderwijs en onderzoek. Wij willen uiteenlopende talenten opnemen, zonder en met arbeidsbeperking. Daarvoor werken we samen, ook met WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en UWV.“

Over ION
Het Inclusief Ondernemers Netwerk (ION) is een zakelijk netwerk van en voor inclusieve ondernemers die inzetten op het behalen van de doelstelling in het Sociaal Akkoord: meer werk voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Het netwerk brengt ondernemers samen die inclusief ondernemen en zich willen inzetten als ambassadeur van het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen.

Radboud Universiteit ontvangt ION-keurmerk