Directe bemiddeling na Roadshow Logistiek

Maandag 16 november 2020

Kandidaten van WerkBedrijf en UWV Rijk van Nijmegen maakten onlangs tijdens de Logistieke Roadshow van het Logistiek Expertise Centrum Regio Nijmegen (LEC) op een bijzondere manier kennis met de logistieke sector. Mariska de Wit, adviseur WerkgeversServicepunt: “Via het LEC staan we al langere tijd in verbinding met de aangesloten werkgevers in de logistiek. Nu is er via deze Roadshow ook de connectie gemaakt om directe bemiddeling van kandidaten tot stand te laten komen.”

Imago sector
“Er zijn veel baankansen in de logistieke sector, denk aan functies als lader/losser, heftruckchauffeur, vrachtwagenchauffeur en buschauffeur”, vertelt Anne Marie Göbel, consulent bij WerkBedrijf. “Maar de sector heeft niet bij iedereen een goed imago. Dit, terwijl er veel veranderd is en de logistiek constant vernieuwd. Tijdens de Roadshow werd dat beeld bijgesteld. Mooi dus dat werkzoekenden, ingeschreven bij UWV en WerkBedrijf, konden deelnemen aan dit originele event, uiteraard ‘coronaproof’. Kandidaten die goed presteerden tijdens de opdrachten hebben nu echt een streepje voor!”

Inzicht in vaardigheden kandidaten
Mariska en Anne Marie benadrukken: “Door het simuleren van werksituaties - je houdt mini-assessments als het ware - kun je snel zien of iemand passend is in jouw organisatie. We zouden graag zien dat meer werkgevers in onze regio hun deuren openstellen. Voor werkzoekenden is een open dag drempelverlagend in het oriëntatieproces dat zij doorlopen. Als werkgever krijg je beter inzicht in de vaardigheden en competenties van de deelnemers, misschien zijn het je toekomstige werknemers.”

Matchingresultaten
Van de 10 deelnemers aan de Roadshow is er inmiddels één definitief aan de slag. Hij verdient nu zijn eigen geld en is niet meer afhankelijk van een uitkering. Een aantal kandidaten zitten nog in een selectieproces. Ook voor de andere deelnemers wordt een werkplek gezocht door WerkBedrijf en UWV, die de handen ineenslaan om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verbinden.

Logistieke Roadshow
De Logistieke Roadshow is praktijkonderwijs op locatie, georganiseerd door het Logistiek Expertise Centrum (LEC) Regio Nijmegen. Het doel is deelnemers op een interactieve en uitdagende manier kennis te laten maken met de logistieke sector. UWV en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen waren van de partij, naast diverse scholen voor middelbaar onderwijs.

In vier challenges speelden de kandidaten live games waar logistieke uitdaging voorop stond. Denk aan het oplossen van logistieke puzzels, het zo snel mogelijk passend inladen van dozen in een voertuig, het transporteren van containers van een haven naar het binnenland en het bouwen van een kettingreactie met logistieke attributen.

Meer weten?
Door kandidaten in uw bedrijf uit te nodigen en mee te laten lopen, geeft u hen de kans om zich te oriënteren en kunt u beter bepalen of degene bij uw organisatie, het team en de werkzaamheden past. Wilt u ook uw deuren openstellen voor onze kandidaten? We bespreken graag de mogelijkheden. Neem contact op met Anne Marie Göbel.

Directe bemiddeling na Roadshow Logistiek