Succesvolle samenwerking sociale wijkteams

Donderdag 26 april 2018

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en sociale wijkteams gaan intensiever samenwerken. Doel is om meer inwoners op weg te helpen naar werk. Werk levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van problemen in het welzijn van mensen. De samenwerking heeft succes.

Voordelen
De partijen werken sinds vorig jaar november samen en maken gebruik van elkaars kennis en expertise. Uit een evaluatie over deze periode blijkt dat de samenwerking voordelen oplevert. Werk wordt eerder en vaker onderdeel van het traject bij een sociaal wijkteam. Ina Hol, directeur Werkbedrijf Rijk van Nijmegen: “De samenwerking tussen sociale wijkteams en WerkBedrijf betekent dat we betere matches kunnen maken voor werk. Samen kunnen we de belemmeringen om te gaan werken wegnemen.”

Noodzakelijk
Door samen te werken krijgt de cliënt direct de juiste hulp. Het onnodig inzetten van andere maatschappelijke hulp wordt daarmee voorkomen of beperkt. De consulent van WerkBedrijf kan een betere werkdiagnose stellen met de informatie van sociale wijkteams. Tanja Banken, manager sociale wijkteams: "Bewoners komen met allerhande vragen naar het sociale wijkteam. ’Werk' is een onderdeel daarvan en dat kun je niet los zien van de rest. Samenwerken hierin is noodzakelijk, omdat we de vragen van bewoners goed willen beantwoorden. En dat werkt het beste als medewerkers elkaar echt kennen en samenwerken in de wijk."

Verder lezen
Lees het hele artikel in ons magazine Meer dan werk. 

Succesvolle samenwerking sociale wijkteams