Talent in de keuken laat kookkunsten zien

Vrijdag 24 augustus 2018

Chef-kok Eli van der Pluijm kookte samen met de kandidaten van het project Talent in de keuken een 3 gangen lunch voor relaties. Met deze lunch kunnen de kandidaten hun kunsten tonen aan betrokkenen van dit project. Het is voor hen ook de  aftrap voordat ze per 1 september aan hun opleiding beginnen.

 Op 4 dagen in augustus legden de kandidaten de genodigden in ontmoetingsplek het Hert culinair in de watten. Brechtje Giesbers, consulent bedrijfsdienstverlening bij WerkBedrijf, is nauw betrokken bij het project: “Het is geweldig om te zien en te proeven wat de kandidaten allemaal leren. Hun motivatie wordt alleen maar groter nu ze bij de horecabedrijven aan de slag zijn. Dat is fijn om te zien, zeker nu ze bijna gaan starten met hun opleiding.”

Project talent in de keuken
In het project Talent in de Keuken worden werkzoekenden versneld opgeleid tot Basiskok niveau 2. In de eerste maanden zijn de kandidaten gestart met een proefplaatsing bij een werkgever om basiskennis en vaardigheden in de keuken aan te leren. Nu staat het grootste deel  van de groep aan de vooravond van de start van de opleiding bij ROC Nijmegen. De horecaondernemers bieden voor de duur van het project een betaalde BBL-plek aan. Na het afronden van de opleiding blijven de kandidaten in dienst bij  leerbedrijf als volwaardig medewerker. Gedurende het gehele project begeleidt chef-kok Eli van der Pluijm  de kandidaten en neemt hij diverse vakinhoudelijke workshops voor zijn rekening.  

Talent in de keuken laat kookkunsten zien