UTS Verkroost: Ondernemen met visie en lef

Dinsdag 17 april 2018

Gert-Jan Willems en Marjolein Roorda vormen samen een sterk team binnen UTS Verkroost. Hij als eigenaar en zij als verantwoordelijke voor Finance en HRM. Beiden hebben visie, en stralen gedrevenheid en ambitie uit. Niet voor niets mag Gert-Jan zich sinds afgelopen november Nijmeegs ondernemer van het jaar noemen.

Lef hoort bij ondernemen
Gert-Jan en Marjolein zijn ondernemers met lef. Dat blijkt ook uit zijn samenwerking met WerkBedrijf. “Voor WerkBedrijf is het belangrijk dat ons bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft. Inmiddels hebben twee mensen uit de bijstand een vaste aanstelling gekregen. Daarnaast hebben we nu ook een Syrische medewerker in dienst. Hij is hoog opgeleid maar heeft een taalachterstand. Door een opleidingsprogramma ontwikkelt hij zich heel goed en gaat de integratie naar wens.”

Investeren in medewerkers
Wat is het geheim van UTS Verkroost? “Investeren. Je moet altijd eerst investeren. In goede begeleiding bijvoorbeeld.” Hier komt Marjolein in beeld. Eens in de vijf jaar is een werkgever verplicht een medisch onderzoek aan te bieden aan zijn werknemer. Marjolein lacht: “Eerst moesten we mensen overhalen om eraan mee te doen. We hebben toen voor de grap gezegd dat er een prachtige bus met twee mooie verpleegsters komt voorrijden. Uiteindelijk bleek dat een man te zijn. Maar iedereen heeft meegedaan. Het resultaat was dat zes medewerkers een coach aangeboden kregen. De inzetbaarheid en vitaliteit is verbeterd. En ons ziekteverzuim is gedaald van 12% naar 5%.”

Lees het hele artikel verder in ons magazine

UTS Verkroost: Ondernemen met visie en lef