​ Veilig mailen

Maandag 25 november 2019

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen heeft een nieuw systeem om veilig te kunnen e-mailen. Dit systeem heet ZorgMail. We gebruiken dit als we persoonlijke gegevens van u nodig hebben of wanneer wij informatie geven met privacygevoelige inhoud. U kunt denken aan uw Burgerservicenummer, een kopie van uw paspoort/ID, cv, adres, telefoonnummer of geboortedatum.

Hoe werkt het?
Als u een mail van ons ontvangt via ZorgMail dan is het onderwerp: “ZorgMail Secure e-mail – Nieuw bericht van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. In deze e-mail leest u dat er een nieuw bericht voor u klaar staat in ZorgMail.

  • U klikt in de e-mail op de knop “Bericht lezen”. Er opent automatisch een scherm met daarin een knop met de tekst “Stuur toegangscode”.  Klik op deze knop.
  • Als uw 06-nummer bekend is bij ons, dan krijgt u de code via een sms’je.  Hebben we alleen uw e-mailadres? Dan sturen wij een code per mail.
  • Voer deze code in. Let op deze is 15 minuten geldig. Het bericht opent daarna automatisch.
  • Wilt u een bericht terugsturen? Klik dan op de knop ‘Beantwoorden’. Schrijf vervolgens uw bericht. U kunt ook bijlagen toevoegen als dat nodig is. Is uw bericht klaar? Klik dan op de knop ‘Verzenden’. U vindt deze knop linksboven en onderaan de e-mail. ZorgMail verstuurt uw bericht dan ook via de veilige weg direct naar uw contactpersoon bij Werkbedrijf.

Lukt het niet? Of heeft u vragen? Mail dan naar communicatie@wbrn.nl

​ Veilig mailen