WerkBedrijf investeert in verborgen zorgtalent

Donderdag 22 maart 2018

Zoals bekend komt de zorg de komende jaren zo’n honderdduizend medewerkers tekort (cf. cijfers UWV). Daarom slaan ZZG zorggroep, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en ROC Nijmegen de handen ineen.  Gezamenlijk investeren ze in werkzoekenden die graag aan de slag willen in de zorg, om zo duurzaam bij te dragen aan meer opgeleide medewerkers. Op donderdag 22 maart tekenden de deelnemende partijen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Naast Dick Herfst, voorzitter raad van bestuur ZZG Zorggroep, Ina Hol, directeur Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en Hanneke Berben, voorzitter College van Bestuur ROC Nijmegen, tekende ook  wethouder Frings namens de gemeente Nijmegen. De gemeente steunt de ontwikkeling en volgt deze van nabij om zo nodig oplossingen aan te reiken daar waar wet- en regelgeving beperkend is.

ZZG investeert sterk in de aanwas van nieuw personeel, om ook in de toekomst kwalitatief goede zorg te kunnen blijven bieden. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is ZZG actief op zoek naar goede alternatieve wervings- en opleidingsmogelijkheden.   

Lees hier het hele persbericht.


WerkBedrijf investeert in verborgen zorgtalent