Wethouder Jan Zoetelief op bezoek bij Alliander

Dinsdag 24 oktober 2017

We vinden het belangrijk om aan betrokkenen te laten zien wat WerkBedrijf doet in samenwerking met haar partners en opdrachtgevers. Daarom gingen we met wethouder Jan Zoetelief, portefeuille Economie, Werk en Inkomen van gemeente Nijmegen op bezoek bij Alliander. We spraken met elkaar over het Step2Work-programma dat deze energieleverancier in een groot deel van het land inzet.

Benutten van talent
Step2Work is het leerwerktraject van Alliander. Het is speciaal ontwikkeld  om mensen vanuit een uitkeringssituatie te helpen bij het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt. Step2Work is er voor iedereen: jongeren, 50-plussers, statushouders, mensen met een uitkering en mensen met een fysieke beperking. Pierre Bulkens, manager Step2Work bij Alliander: ‘In Step2Work ondernemen we van alles om ieders talent te benutten en niet te focussen op beperkingen.’

Kandidaten van WerkBedrijf aan de slag
In samenwerking met de partners van Alliander worden de leerwerkplekken ingevuld door o.a. kandidaten van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Zij zijn nu aan de slag bij regionale werkgevers in diverse functies: als administratief medewerker, medewerker elektrotechniek, medewerker klant contact center en logistiek medewerker. ‘Mooi om te zien dat het bedrijfsleven, overheid en onderwijs op deze manier met elkaar samenwerken. Daarmee  zorg je voor échte, duurzame oplossingen.’ aldus wethouder Jan Zoetelief. 

65% deelnemers aan het werk of naar school
Jaarlijks doen er landelijk ongeveer 100 talenten mee aan het Step2Workprogramma. Tijdens het traject hebben ze een praktijkbegeleider die hen begeleidt en gaan ze eens per twee weken naar school. Na 10 maanden hebben ze een diploma en meer werkervaring om de arbeidsmarkt op te gaan. De resultaten zijn niet mis: 65% van de deelnemers stroomt door naar een reguliere werkplek of een opleiding.

In deze schets lees je meer over het leerwerktraject. 

Wethouder Jan Zoetelief op bezoek bij Alliander