Annet koos op haar 62e voor het Groen

Beginnen in de groenvoorziening, als vrouw van 62, zonder diploma en ervaring ... Annet van de Klok deed het. En ze startte afgelopen september ook nog met het opleidingstraject Talent in het Groen. “Natuurlijk is het best aanpoten, zowel het werk als de school, maar ik vind het heerlijk.”

Opleiding en betaald werk
In het project Talent in het Groen krijgen deelnemers een opleiding tot medewerker hovenier niveau 2. Een verkorte opleiding van één jaar mét betaald werk. De deelnemers gaan 1 dag per week naar school. De andere dagen werken ze bij een organisatie. Dat doet Annet in de groenvoorziening bij Werkorganisatie Druten Wijchen leren.

Altijd blijven leren
Het leren is Annet niet vreemd. Ze begon haar carrière als onderwijzeres. Later liet ze zich omscholen tot secretaresse. Dat deed ze ruim 25 jaar. In die periode volgde Annet verschillende trainingen en opleidingen. Vorig jaar nog behaalde ze haar VCA. “Ik ben nooit uit de leermodus geweest. De opleiding vraagt best veel discipline. Daar heb ik nu wel profijt van.”

Gewoon schoffelen 
Een 62-jarige dame in het groen … geen alledaags beeld. Ook haar collega’s moesten even wennen. 'Je laat een vrouw van deze leeftijd toch niet meer schoffelen', kreeg ze te horen. Annet: "Hier heb ik zelf voor gekozen was mijn antwoord. Ik schoffel net zo goed als mijn mannelijke collega's Ik sta echt wel mijn mannetje. Met mijn leeftijd en levenservaring doen opmerkingen en plaagstootjes mij niet zoveel.”

Aanpoten 
“Ik vind het heerlijk om buiten te werken. Of het nou regent, of de zon schijnt … mij maakt het niet uit. De opleiding en het werk zijn best aanpoten. Maar ik grijp deze kans graag aan. Ik houd dit zeker vol tot aan mijn pensioen en misschien nog wel langer.  Mijn tip: zoek werk wat je leuk vindt. Dan houd je het ook vol.” 

Annet koos op haar 62e voor het Groen