Een veilige en stabiele werkomgeving voor iedereen


In de werkplaats van Battery Fact werkt een divers team onder leiding van Jos Lenssen. Wat ooit begon op zijn zolderkamer, is nu een succesvol bedrijf in accu-revisie. Daarnaast is het een beschutte werkplek voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. De visie van Jos is duidelijk: “Iedereen verdient een plek waar ze hun talenten kunnen benutten en zich gewaardeerd voelen.”

Jos heeft een lange weg afgelegd. Na jaren in de technische automatisering, startte hij Battery Fact met een eenvoudige, maar briljante gedachte: “Ik ontwikkelde een testproces voor laptopaccu’s en besefte dat er een markt voor was. Laptopaccu’s waren toen nog heel duur, dus ik zag een kans.”

Met zijn technische achtergrond en een flinke dosis doorzettingsvermogen groeide zijn zolderproject uit tot een volwaardig bedrijf. In 2008 nam hij zijn eerste medewerkers aan via WerkBedrijf, dat destijds nog Breed heette. Jos ontdekte al snel dat iedereen, met de juiste begeleiding, waardevol werk kan verrichten.

Persoonlijke aandacht en begeleiding
Jos heeft oog voor al zijn medewerkers, maar geeft net een beetje extra aandacht aan zijn medewerkers met een kwetsbare positie. Bij Battery Fact werken namelijk twee medewerkers die via WerkBedrijf zijn binnengekomen. Jos heeft speciale werkplekken voor hen ingericht en doet zijn best deze collega’s zich thuis te laten voelen. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

“Verhuizen was bijvoorbeeld een grote chaos voor hen”, herinnert Jos zich. “Eén van hen kreeg daarom twee weken vakantie. De ander wilde wel graag helpen, maar was na vijf minuten al overprikkeld. Deze medewerker verdween en meldde zich ziek. Dat was lastig, maar met goede begeleiding kom je er samen uit.”

De samenwerking met WerkBedrijf is daarin essentieel voor Battery Fact. WerkBedrijf biedt begeleiding en coaching, en helpt met praktische oplossingen zoals woon-werkverkeer. “Op deze manier werkt ’t voor Battery Fact”, zegt Jos tevreden.

De kans om te groeien
Bij Battery Fact draait het niet alleen om de resultaten, maar vooral om de mensen. “Ik zie hoe belangrijk een veilige en stabiele werkomgeving is voor collega’s op een beschutte werkplek”, vertelt Jos. “Ze krijgen de kans om te groeien en zich te ontwikkelen. En dat geeft mij voldoening. Het gaat erom dat iedereen zich gewaardeerd voelt en met plezier naar werk komt.”

WerkBedrijf helpt Jos daarbij door de juiste ondersteuning te bieden, zodat hij zich kan richten op wat hij het beste doet: kwaliteitsproducten leveren en een fijne werkplek creëren. Battery Fact groeit en is altijd op zoek naar nieuw talent. “Of het nu gaat om een reguliere of beschutte werkplek, dat maakt me echt niet uit”, zo sluit Jos af.

Wilt u als werkgever meer weten over beschut werk? Kijk dan hier. Voor meer informatie over werken met een indicatie beschut werk, klik hier.

Een veilige en stabiele werkomgeving voor iedereen