Jobcoaching: persoonlijke begeleiding op de werkvloer


Samen zorgen we er graag voor dat het werkt op de werkvloer. De inzet van een jobcoach kan hierbij helpen. Jobcoach Bertjan Heijting van WerkBedrijf vertelt hoe.

Als jobcoach begeleid ik kandidaten vanuit de Participatiewet én hun werkgevers op de werkplek. Ik coach werkgevers hoe ze de begeleiding op de werkvloer kunnen aanpakken. En ik zorg dat medewerkers in hun kracht komen te staan.

Een jobcoach komt in beeld als een medewerker wat extra aandacht nodig heeft. Met name in de beginfase (de eerste zes maanden) ben ik intensief aanwezig. Met name om de band op te bouwen tussen de medewerker en de organisatie. En om belemmeringen weg te nemen, mocht dat nodig zijn. Ik probeer stabiliteit te creëren voor de medewerker, zodat iemand lekker kan meewerken. Ook na zes maanden blijf ik als jobcoach bereikbaar als er problemen zijn.

Het voordeel voor werkgevers is natuurlijk het opbouwen van een duurzame arbeidsrelatie met een werknemer. De dagelijkse leiding heeft niet altijd tijd voor de extra ondersteuning op de werkvloer. De jobcoach neemt dit over. De communicatie met WerkBedrijf blijft goed, omdat er één aanspreekpunt is voor de praktische zaken. En het kost de werkgever niks.

Bertjan Heijting is jobcoach bij WerkBedrijf. Heeft u een medewerker die alles in huis heeft om zijn werk goed te doen, maar die in de praktijk toch vast dreigt te lopen? Een jobcoach kan uitkomst bieden.

Jobcoaching: persoonlijke begeleiding op de werkvloer
Bert-Jan  Heijting
Meer weten over jobcoaching? Neem contact op met
Bert-Jan Heijting