Maak kennis met de Bestuurscommissie Werk (BCW)

WerkBedrijf is een arbeidsbemiddelingsbedrijf, ontstaan uit een samenwerking tussen 7 gemeenten. Wij bemiddelen, ontwikkelen en begeleiden werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt naar werk. Uiteraard zijn de gemeenten nauw betrokken bij WerkBedrijf, onder andere in de Bestuurscommissie Werk (BCW). De BCW bestaat uit de portefeuillehouders Werk van de 7 gemeenten, de regiomanager van samenwerkingspartner UWV en de directeur van WerkBedrijf. Wij stellen de leden van de BCW graag aan u voor. Dit keer is de beurt aan Irma van de Scheur.

1. Wie ben je?

Mijn naam is Irma van de Scheur, sinds 2010 raadslid in gemeente Berg en Dal. Vanaf mei 2018 ben ik wethouder. Ik ben verantwoordelijk voor de portefeuilles werk en inkomen, economie en zorg en welzijn. Een breed pakket, maar het sluit wel allemaal mooi op elkaar aan. Ik woon in Groesbeek met mijn man, zoon en dochter. Dus ik kan lekker op de fiets naar mijn werk! 

2. Wat is je rol in de BCW en betrokkenheid bij WerkBedrijf? 

Toen ik in 2018 wethouder werd, kreeg ik onder andere de portefeuille werk en inkomen. In het begin vond ik dat zo ingewikkeld! We hebben in Nederland een complex systeem met al die wetten en regelingen, instrumenten, aparte potjes en formulieren. Dat lijkt me soms een administratieve rompslomp voor een werkgever. Ik vraag me vaak af hoe we dat eenvoudiger kunnen maken. Want eigenlijk willen we het voor inwoners en werkgevers zo makkelijk mogelijk maken.    

WerkBedrijf werkt voor verschillende gemeentes in deze regio. Wij willen graag dat met ons geld de goede dingen gebeuren, voor onze inwoners en werkgevers. Samen met zes andere wethouders uit de regio ben ik onderdeel van de Bestuurscommissie Werk (BCW). Een voorstel van WerkBedrijf gaat eerst naar BCW, dan naar het bestuur en uiteindelijk naar de gemeenteraden. Wij zorgen ervoor dat er in het beginstadium een goed voorstel ligt. Zo hopen we te voorkomen dat dit niet aan het einde van het traject afgeschoten wordt door de gemeenteraden. Daarmee helpen we WerkBedrijf om voorstellen te doen die worden aangenomen! 

3. Waar ben je trots op, als je kijkt naar de dienstverlening van WerkBedrijf? 

Ik ben trots op onze regionale samenwerking. Die is echt heel goed. We hebben allemaal hetzelfde doel, onze inwoners aan het werk helpen. Samen bereik je meer. Daarnaast ben ik ook trots op het project ‘Berg en Dal werkt’. Consulenten van WerkBedrijf zitten één dagdeel per week in Millingen, Groesbeek en Beek. Zij kijken samen met onze werkzoekende inwoners wat er mogelijk is en welke stappen deze kunnen zetten om (weer) werk te vinden. De consulenten begeleiden bijvoorbeeld bij het maken van een cv of bij het zoeken naar een geschikte opleiding of training. Dat is heel laagdrempelig voor onze inwoners, de lijnen zijn kort. En de uitstroomresultaten zijn goed, veel mensen vinden weer een mooie baan. En daar gaat het om! 

Maak kennis met de Bestuurscommissie Werk (BCW)