Magda: “Ik ben niet meer afhankelijk van een ander om mijn cv te maken”

Verrassing! Kandidaat Magda kwam langs om een bloemetje brengen aan Carla, haar consulent. Carla spoorde haar aan om aan de slag te gaan met de training Basisvaardigheden. Magda: “Mijn eerste gedachte was: ik ben 61, wat móet ik met een computercursus op mijn leeftijd? Maar er gaat een wereld voor me open. Eindelijk ben ik niet meer afhankelijk van een ander om bijvoorbeeld mijn cv te maken. Dat doe ik nu zelf.”

Het ontwikkelen van de basisvaardigheden
Omgaan met de computer en telefoon is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassene moeite met lezen, schrijven, de basisvaardigheden dus. Daardoor is het voor hen vaak lastiger om te gaan met de computer. ROC en WerkBedrijf sloegen de handen ineen en ontwikkelden speciaal voor deze kandidaten de training ‘Basisvaardigheden’. Met deze vaardigheden vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt of kunnen ze eindelijk solliciteren naar de baan waar ze van dromen.

Geen saai school-gedoe
Magda: “In de training kwam ik erachter hoeveel je eigenlijk met de computer kan. Ik weet nu hoe je een mail verstuurd, hoe je met teams kunt werken en hoe je een poster maakt. Daarnaast haalde ik mijn Nederlands weer op. Veel dingen die ik ooit op de basisschool heb geleerd maar allang weer ben vergeten, kwamen voorbij. Zoals bijvoorbeeld het voltooid deelwoord en het kofschip, ik had eigenlijk geen idee meer wat het was. De klas was heel gezellig. Iedereen hielp elkaar en er was een goede sfeer. Eigenlijk helemaal geen saai school-gedoe zoals ik dat kende!”

Nooit te oud om te leren
Magda is heel blij dat ze de cursus gevolgd heeft. Vooral voor haar vier kleinkinderen. “Ik kan ze nu echt helpen bij vragen, eerst gingen ze mij voorbij. Daar doe ik het uiteindelijk allemaal voor. Het allerleukste vond ik het bewerken van foto’s, dat doe ik nu nog steeds heel graag. Ik raad het iedereen aan, je bent nooit te oud om te leren!

Magda: “Ik ben niet meer afhankelijk van een ander om mijn cv te maken”