Naomi: “Ik wil aanzetten tot denken, voelen of zelfs doorbreken”

“Woorden komen bij mij vanzelf. Misschien dat ik er daarom ook zo van geniet om te schrijven. Al kunnen woorden alleen een beeld schetsen van een gevoel of situatie, het voelt voor mij als een duidelijke vorm van mezelf uitdrukken. Ik hou ervan om iets diepers te raken bij mensen, om fantasie en inlevingsvermogen aan te spreken. En tot denken, voelen of zelfs doorbreken aan te zetten” aldus Naomi (26). Trauma’s uit haar verleden maken het moeilijk om de draad van haar leven op te pakken. Schrijven helpt haar met verwerking en met de juiste begeleiding krijgt haar leven stap voor stap meer richting.

Overleven
Jarenlang stond Naomi’s leven in het teken van overleven. “Kort gezegd: ik ken de hel, in vele vormen. Na ruim de helft van mijn bestaan te hebben overleefd, wilde ik leven. Toen ik de opleiding Dier, Gedrag en Ondernemen eindelijk had afgerond, was het tijd mijn trauma’s te verwerken en me te focussen op mijn herstelproces”, vertelt Naomi.

Constructieve ondersteuning
Zo’n 2,5 jaar geleden kwam Naomi bij WerkBedrijf terecht. Naomi: “Mijn consulent helpt me door me te ondersteunen en me niet te pushen. Ze kijkt met me mee, op een fijne manier. Er worden vragen gesteld waar ik iets aan heb. Bijvoorbeeld wat mijn droombaan is. Daar had ik nooit echt over nagedacht, omdat ik zo lang geen toekomstperspectief had.”

Dichten als therapie
“Langzaamaan krijg ik meer grip op mijn leven. Ik heb een dichtbundel uitgebracht, ben opgeleid tot ervaringsdeskundige en doe vrijwilligerswerk. De dichtbundel, ‘Soul Survival’, gaat over mijn traumaverwerking. Schrijven en dichten helpt mij daarbij. Ik hoop dat ik op mijn beurt ook weer mensen verder kan helpen.”


Toekomstdromen

“Mijn werkervaring bestaat nu vooral uit werken aan mijzelf. In de toekomst hoop ik dat ik me niet meer zo laat tegenhouden door het verleden en wat het met me heeft gedaan. Mijn doel is om mezelf te blijven ontwikkelen tot een gezond, 'emotioneel volwassen' mens. Zodat ik zonder veel moeite in het moment kan zijn, mijn intuïtie kan verstaan en me niet zo druk maak om hoe dingen lopen. Praktisch gezien zou ik graag meer financiële vrijheid hebben en mijn kwaliteiten gebruiken door te werken als dierenverzorger of ervaringsdeskundige en succesvol te zijn met mijn kunst. En ik zou graag op een fijne plek wonen met veel natuur, dieren en een paar lieve, betrouwbare mensen om me heen. Ik gun mezelf rust."


Naomi: “Ik wil aanzetten tot denken, voelen of zelfs doorbreken”

De bundel Soul Survival is verkrijgbaar bij online boekhandels.