“Nooit te oud voor een nieuwe stap”


Op 62-jarige leeftijd de stap zetten naar een nieuwe uitdaging? Monica deed het. Na een periode thuiszitten vond ze het tijd voor verandering. Via haar consulent van WerkBedrijf kwam Monica bij Bluecollar. Daar zit ze als productiemedewerker helemaal op de goede plek. Monica: “Ik heb het nodig dat iemand in mij gelooft. Dan lukt het!”
 

Eerst de opleiding, dan de baan
Witte jas, haarnetje en handschoenen aan. Zo begint de werkdag van Monica. Daarna neemt ze plaats aan de lopende band. Daar is ze verantwoordelijk voor het inpakken van snoep. Dit alles gebeurt in een schone omgeving. Monica: “Ik had nog nooit eerder met voedsel gewerkt. Hygiëne speelt dus een grote rol in mijn werk. Toen ik hier ging werken, kreeg ik eerst een korte opleiding van 10 weken. Nu heb ik een contract voor 16 uur per week!"

Groei door begeleiding
Ryan van Engelen is de coach van Monica op de werkvloer. Hij zag de groei die ze doormaakte. “Monica heeft veel meegemaakt in haar leven. Ze moest erg wennen in het begin. Dat is niet erg, want wij bieden de ruimte om te leren. Het is mijn taak medewerkers te ondersteunen op de werkvloer zodat ze lekker kunnen werken. Monica en ik hebben veel gesprekken met elkaar gevoerd. Gewoon even koffie drinken met elkaar en bespreken hoe het gaat. Dat hielp. Zo kon Monica rustig wennen. Daardoor zit ze nu lekker op haar plek.”

Goede sfeer
Wat vindt Monica het leukste aan haar werk? De gezellige sfeer met haar collega’s. “We staan met z’n allen aan de lopende band. We werken hard, maar we hebben ook ‘schik’ met elkaar. De radio staat altijd aan op de achtergrond. Dan zingen we lekker mee en doen we een beetje gek. Dat maakt het werk voor mij leuk. Ik vind het belangrijk dat er een goede sfeer is.”

Tips van Monica
Monica’s tips voor andere werkzoekenden? “Zorg voor ritme en structuur. Dat heb ik al jong van mijn vader geleerd. Die zat bij de Marine. Ik sta altijd vroeg op. Ook in het weekend of in de vakantie. Als ik dat niet doe, dan ben ik van slag. Én heel belangrijk: blijf in jezelf geloven en pak je kansen. Ook al is dat soms moeilijk als je thuis zit. Weer aan het werk gaan helpt daarbij. En dat nog op mijn leeftijd!”

Aan de slag bij Bluecollar?
Bluecollar zoekt altijd nieuwe mensen. Niet alleen Monica, maar ook andere werkzoekenden vonden inmiddels via WerkBedrijf hun plek bij Bluecollar. Het succes? Ryan: “Wij delen hetzelfde doel als WerkBedrijf. We willen mensen een fijne werkplek bieden. Het werk bij Bluecollar is geschikt voor mensen van WerkBedrijf. Ook voor mensen die al wat langer uit het arbeidsproces zijn. Of mensen zonder diploma of met een taalbarrière. Sommige mensen hebben net wat extra ondersteuning nodig, dan zijn het uitstekende medewerkers. En die ondersteuning bieden de coaches op de werkvloer én de jobcoaches van WerkBedrijf. Bij Bluecollar bieden we die begeleiding en krijgt iedereen een kans.” 

“Nooit te oud voor een nieuwe stap”
Annelieke  Andringa
Ook aan de slag bij Bluecollar? Neem contact op met
Annelieke Andringa