Ontdek de mogelijkheden van de arbeidsmarkt in de grensregio

Op 27 januari 2020 start de training Perspectief 360°, waarin deelnemers in 12 weken de mogelijkheden van de arbeidsmarkt in de Grensregio ontdekken. Projectleider Edwin Tiggers vertelt je meer over dit unieke project.

  • Werken in de grensregio … waarom is daar een aparte training voor?

Edwin: “De grensregio biedt veel kansen. Maar als je daar nog geen netwerk hebt, is het lastig om er voet aan de grond te krijgen. De arbeidsmarkt is er hartstikke gezond. En vanaf ons, hier in Nijmegen, is Kleve net zo ver als Arnhem. Dus waarom zou je deze regio niet meenemen in je zoektocht naar werk?”

  • Wat ben ik wijzer geworden als ik klaar ben met de training?

Edwin: “Je bent letterlijk wereldser geworden. Je hebt ervaring opgedaan in het buitenland. Ik zie telkens weer wat een grote invloed dat heeft op de ontwikkeling van de deelnemers. De training bestaat uit een mooie mix van theorie en praktijk. We gaan aan de slag met de Duitse taal, geschiedenis en cultuur, maar besteden ook aandacht aan het solliciteren in Duitsland. Qua praktijk moet je denken aan bedrijfsbezoeken en krijg je de unieke kans om drie weken stage te lopen bij een Duits bedrijf.”

  • Wie kunnen zich opgeven voor de training? En is het geschikt voor iedereen?

Edwin: “De training is bedoeld voor mensen die in de dienstverlening van WerkBedrijf zitten. De training is geschikt voor ondernemende mensen, die open staan voor nieuwe mogelijkheden. Je moet bereid zijn om te reizen en de Nederlandse taal beheersen. Dat is nodig om de stap naar de Duitse taal te kunnen maken. Maar bovenal geldt dat inzet en motivatie het belangrijkste zijn!”

  • Jij werkt veel samen met Duitse bedrijven en organisaties. Welke verschillen met werken in Nederland vallen jou op?

Edwin: “Duitse bedrijven zijn meestal hiërarchischer, minder informeel. Bij ons is het wat laagdrempeliger. Wat me verder telkens opvalt is de discipline en het respect waarmee mensen met elkaar omgaan, daar kunnen wij Nederlanders wat van leren. Duitse bedrijven hebben graag Nederlanders in hun bedrijf, wij brengen dynamiek en schwung. Dat is echt onze meerwaarde.”

De volgende training start op 27 januari. Denk jij nu: dat is misschien wel iets voor mij? Edwin gaat graag op korte termijn met je in gesprek. In deze flyer vind je meer informatie over de training en hoe je je kunt aanmelden.

Ontdek de mogelijkheden van de arbeidsmarkt in de grensregio