Sheila is nu al onmisbaar in het Amalia kinderziekenhuis

De enthousiaste Sheila (47) voelt zich heel erg prettig in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Als gastvrouw zorgt zij ervoor dat collega’s en patiënten niets te kort komen. Rommel opruimen, helpen bij de knutseltafel en praatjes maken met ouders: een bezoek aan het ziekenhuis wordt een stukje leuker dankzij Sheila.

Op haar achttiende vond Sheila haar passie voor de thuiszorg. “Ik maakte bij mensen thuis schoon en deed voor hen de boodschappen”, vertelt ze. Heel leuk werk, maar vanwege een beperking in haar arm moest Sheila stoppen met werken in de thuiszorg.

Van vrijwilligerswerk naar een betaalde baan

Ze kwam thuis te zitten. Om toch iets te doen, ging Sheila één keer per jaar met Stichting de Zonnebloem als begeleider mee op vakantie en dronk ze wekelijks met ouderen een kopje koffie in de Maranathakerk. Dat ging goed, maar Sheila wilde liever een betaalde baan.

Re-integratietraject

Sheila klopte aan bij WerkBedrijf en startte een re-integratietraject. Dat traject bracht haar naar het Radboudumc. Ze voelde zich daar dankzij haar nieuwe collega’s én de begeleiding van haar jobcoach snel thuis. “De zorg past nog steeds bij mij”, zegt Sheila. “Ik vind het fijn om iets te betekenen voor mensen. Ik zorg er graag voor dat ze zich zo prettig mogelijk voelen op moeilijke momenten. Zo ook tijdens een bezoek aan het kinderziekenhuis.” Dat maakt Sheila en het Amalia kinderziekenhuis zo’n goede match.

Veel verantwoordelijkheden

Teamleider Annabel is duidelijk: “Sheila is goud waard!” Ze is als gastvrouw in het Amalia kinderziekenhuis verantwoordelijk voor de polikliniek, het stafdomein, het plein op de tweede verdieping én de backoffice. “Sheila komt vaak zelf met de beste ideeën”, vervolgt Annabel. “Ze wil niet stilzitten en is altijd bezig. Ze is daarom een belangrijke kracht in het team. Ze ziet alles en springt meteen bij waar nodig.”

Blij met elkaar

“Wij zijn heel blij met Sheila en het werk dat zij uitvoert, en volgens mij is het voor jou ook heel fijn”, zegt Annabel. Sheila knikt en vult aan: “Ik ben heel erg blij dat ik weer een nieuwe kans heb gekregen.”

 

Sheila is nu al onmisbaar in het Amalia kinderziekenhuis